ΕΛΛΑΔΑ

Κατέσχεσαν στον Πειραιά 26 εκατ. χάπια που προορίζονταν για τους καμικάζι του Ισλαμικού Κράτους

Κατέσχεσαν στον Πειραιά 26 εκατ. χάπια που προορίζονταν για τους καμικάζι του Ισλαμικού Κράτους

Στην κατάσχεση είκοσι έξι εκατομμυρίων ογδόντα τεσσάρων χιλιάδων- (26.084.000) οπιούχων-ναρκωτικών δισκίων προέβη το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών& Όπλων του ΣΔΟΕ Π.Δ. ΑΤΤΙΚΗΣ – ΑΙΓΑΙΟΥ με συνδρομή της υπηρεσίας Δίωξης Ναρκωτικών των Η.Π.Α (D.E.A).

Πρόκειται για την μεγαλύτερη κατάσχεση φορτίου οπιούχων-ναρκωτικών δισκίων που έχει πραγματοποιηθεί στην Ελληνική Επικράτεια.

Αναλυτικότερα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στο λιμάνι του Πειραιά:

Α) 479 χαρτοκιβώτια που περιείχαν 26.084.000 ναρκωτικά δισκία με την δραστική ουσία Τραμαδόλη ( η οποία ανήκει στον πίνακα Δ’ του Ν. 4139/13 «Περί εξαρτησιογόνων ουσιών και άλλες διατάξεις» ) και

Β) 48 χαρτοκιβώτια που περιείχαν τα περιγραφόμενα στα φορτωτικά έγγραφα λευκά είδη οικιακής χρήσεως και τα οποία είχαν χρησιμοποιηθεί ως μέσο κάλυψης (τάπα) με σκοπό την παραπλάνηση των Αρχών.

Η αξία των κατασχεθέντων ναρκωτικών δισκίων ανέρχεται τουλάχιστον στο ποσό των 13.000.000 δολαρίων Η.Π.Α (κατά προσέγγιση 11.700.000€).

Ενημέρωση στους εκπροσώπους του Τύπου για τα κατασχεθέντα και την εξέλιξη των ερευνών θα γίνει τη Δευτέρα 6.6.2016 και ώρα 10.00 πμ στο Κτίριο του ΣΔΟΕ (Πειραιώς 207 και Αλκίφρονος 92).

Για ποιους προορίζονταν;

Το «ορφανό» κοντέινερ, με τα ναρκωτικά δισκία, που έφτασε στον Πειραιά μέσω Ινδίας είχε για τελικό προορισμό μια εταιρεία στη Λιβύη, η οποία συνδέεται με τους τζιχαντιστές του ΙΚ. Σύμφωνα με τις μυστικές υπηρεσίες, οι τζιχαντιστές καταναλώνουν παρόμοια χάπια προκειμένου να ανταποκριθούν στο πεδίο της μάχης.

Σχετικές ειδήσεις