ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλο κόλπο: «Πνίγουν» οχήματα για την αποζημίωση

Μεγάλο κόλπο: «Πνίγουν» οχήματα για την αποζημίωση

Οι υψηλές υποχρεώσεις που πρέπει να εκπληρώσει ένας ιδιοκτήτης αυτοκίνητου οδηγούν αρκετούς σε μια παλιά αλλά δοκιμασμένη λύση. Εξαφανίζουν δηλαδή το όχημα τους ώστε να αποζημιωθούν αργότερα από την ασφαλιστική τους εταιρεία.

Σύμφωνα με την εφημερίδα ΑΓΟΡΑ με περίπου 400 ευρώ επιτήδειοι αναλαμβάνουν να εξαφανίσουν το παλιό ή το νέο ΙΧ για πάντα μέσα σε «υγρό νεκροταφείο» που βρίσκεται στον όρμο των Λεχραίνων.

Τα μέλη της σπείρας αφού σβήνουν τον αριθμό πλαισίου της μηχανής και τον αριθμό κυκλοφορίας πετούν το όχημα στον γκρεμό από την Λεωφόρο Αθηνών Σουνίου. Από το 58ο χιλιόμετρο και για περίπου 100 μέτρα ο γκρεμός βοηθά την πορεία του οχήματος που πρέπει να εξαφανιστεί και παραμορφώνει τις λαμαρίνες του και η άμορφη μάζα βυθίζεται σε βάθος 40 μέτρων. Στη συνέχεια ο ιδιοκτήτης δηλώνει την κλοπή του οχήματος του και με την πάροδο μερικών μηνών και αφού η ασφαλιστική δηλώσει ότι δεν βρήκε το όχημα , η εταιρεία αποζημιώνει τον ιδιοκτήτη για «ολική ζημιά» με το ποσό που προβλέπει το ασφαλιστήριο.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα το νεκροταφείο έχει ερευνηθεί και έχει καταγράφει σπιθαμή προς σπιθαμή από εμπείρους δύτες που οι ασφαλιστικές εταιρείες ανέθεσαν τον εντοπισμό «ύποπτων» οχημάτων και η σπείρα που το χρησιμοποιούσε δεν το χρησιμοποιεί πλέον. Ωστόσο με την κρίση κάποιοι υποστηρίζουν ότι μέσα στο υποθαλάσσιο νεκροταφείο εντοπιστήκαν «καινούργια» αυτοκίνητα.

Δείτε φωτογραφίες στο gallery του Newsbomb

Σχετικές ειδήσεις