ΕΛΛΑΔΑ

Έξω από το Χρηματιστήριο διαμαρτύρονται οι λιμενεργάτες

Έξω από το Χρηματιστήριο διαμαρτύρονται οι λιμενεργάτες

«Ραντεβού» έξω από το κτήριο του Χρηματιστηρίου, στη Λεωφόρο Αθηνών, έδωσαν στις 11 σήμερα (10/06) το πρωί οιεργαζόμενοι στα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης, ζητώντας την εξασφάλιση των εργασιακών τους σχέσεων ενόψει της ιδιωτικοποίησης ΟΛΠ και ΟΛΘ.

Εντός του κτηρίου του Χρηματιστηρίου, πραγματοποιείται η γενική συνέλευση των μετόχων του ΟΛΠ, προκειμένου να εγκρίνει τη σύμβαση παραχώρησης του Οργανισμού ώστε να προχωρήσει η διαδικασία πώλησης των μετοχών του λιμανιού του Πειραιά από το ΤΑΙΠΕΔ στην cosco.

limenergates1

Περίπου 25 άτομα συνδικαλιστές από ενώσεις λιμενεργατών, αλλά και τον σιδηρόδρομο πραγματοποιούν συμβολική παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το κτίριο του ΤΑΙΠΕΔ.

Οι εργαζόμενοι του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς, βρίσκονται από χθες σε νέα 48ωρη απεργία κι έχουν προγραμματίσει για αύριο Σάββατο να προχωρήσουν σε περιφρούρηση της απεργίας τους στους χώρους των επιβατικών σταθμών κρουαζιέρας, όπου αναμένεται να καταπλεύσουν οκτώ κρουαζιερόπλοια, προκειμένου να αποβιβάσουν και να επιβιβάσουν ταυτόχρονα 6.660 επιβάτες.

«Στο νέο περιβάλλον που διαμορφώνεται στα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης, οι προφορικές διασφαλίσεις της κυβέρνησης δεν μας καλύπτουν» τόνισε χθες στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας, Γιώργος Γεωργακόπουλος, μετά τη συνάντηση των συνδικαλιστικών εκπρόσωπων των εργαζομένων με τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θοδωρή Δρίτσα.

«Οι προτάσεις που παρουσιάσαμε κατοχυρώνουν σταθερείς και ασφαλείς σχέσεις εργασίας στα λιμάνια. Νομίζω ότι η κυβερνητική στάση πρέπει να εκτιμηθεί και να είναι αυτό μια καλή βάση, ώστε οι εργαζόμενοι να αποφασίσουν με βάση και την επόμενη ημέρα» τόνισε, από την πλευρά του, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θ.Δρίτσας.

«Οι διαχειρίστριες εταιρείες κρουαζιεροπλοίων, από την όλη αυτή κατάσταση και συμπεριφορά, μελετούν σοβαρά την αλλαγή δρομολογίων των κρουαζιεροπλοίων παραλείποντας τον Πειραιά και με κατεύθυνση σε άλλους λιμένες μεταξύ των οποίων και γειτονικών χωρών» τόνισε σε δήλωσή του ο πρόεδρος της Ενωσης Εφοπλιστών και Κρουαζιεροπλοίων Ναυτιλίας, Θεόδωρος Κόντες.

Σχετικές ειδήσεις