ΕΛΛΑΔΑ

Πυρκαγιά σε εξέλιξη στην Κνωσό - Απειλούνται σπίτια (pics&vid)

Πυρκαγιά σε εξέλιξη στην Κνωσό - Απειλούνται σπίτια (pics&vid)

Μεγάλης έκτασης πυρκαγιά ξέσπασε λίγο μετά τις 15:00 σήμερα, Δευτέρα (13/06/2016), από άγνωστη, μέχρι στιγμής, αιτία κοντά στον οικισμό της Κνωσού στο Ηράκλειο Κρήτης.

Δείτε πιο πάνω στη photo gallery του Newsbomb.gr στιγμιότυπα από τη φωτιά στην Κνωσό

Επί τόπου επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής με 24 πυροσβέστες με 11 οχήματα, ένα πεζοπόρο τμήμα 25 ατόμων, ένα όχημα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης καθώς κι ένα ιδιωτικό βυτιοφόρο.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η φωτιά ξέσπασε σε χαράδρα. Το έργο της κατάσβεσης καθίσταται δύσκολο, τόσο λόγω της στενότητας των δρόμων και του δύσβατου της περιοχής, αφού καίγεται και αγροτική έκταση, όσο και εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στο σημείο.

Όπως αναφέρουν, εξάλλου, τα τοπικά ΜΜΕ, η φωτιά έχει κατακάψει ελαιώνες, ενώ προκλήθηκε διακοπή ρεύματος, αφού στην περιοχή υπάρχουν πυλώνες της ΔΕΗ. Παράλληλα, έχουν καεί κάποιες διάσπαρτες εγκαταλελειμένες αγροικίες.

Κάτοικος της περιοχής είδε τις φλόγες να φτάνουν στο πατρικό του και χρειάστηκε η βοήθεια πυροσβεστών και άλλων συγχωριανών του, για να αποφευχθούν τα χειρότερα.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις καταβάλλουν προσπάθειες, για να περιορίσουν το πύρινο μέτωπο, ώστε να μην επεκταθεί τόσο στους πέριξ οικισμούς όσο και στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού.

Πηγή: neakriti.gr, ekriti.gr, cretalive.gr