ΕΛΛΑΔΑ

Απεργία: Δεσμεύσεις για την εργασιακή τους ασφάλεια αναμένουν οι εργαζόμενοι σε ΟΛΠ και ΟΛΘ

Απεργία: Δεσμεύσεις για την εργασιακή τους ασφάλεια αναμένουν οι εργαζόμενοι σε ΟΛΠ και ΟΛΘ

Απάντηση και δεσμεύσεις από τα εμπλεκόμενα υπουργεία, εξακολουθούν να αναμένουν οι εργαζόμενοι στα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης, που συνεχίζουν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις για 19 ημέρες, ζητώντας εξασφαλίσεις για τις εργασιακές τους σχέσεις, ενόψει των ιδιωτικοποιήσεων.

Η ομάδα εργασίας του IDC (Διεθνούς Συμβουλίου Λιμενεργατών). συνεδρίασε χθες και σήμερα στον Πειραιά μαζί με την Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας και την Ένωση Λιμενεργατών, ενώ εξέφρασε τη συμπαράστασή της στον αγώνα των εργαζομένων στα ελληνικά λιμάνια.

Απαιτείται συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης, που χωρίς αμφισβητήσεις θα προσδιορίζει με σαφήνεια, ασφαλή και σταθερή εργασία, με θεσπισμένες εργασιακές σχέσεις, σημειώνουν σε κοινή ανακοίνωσή τους η ΟΜΥΛΕ και η Ένωση Λιμενεργατών και Αρχιεργατών.

Σήμερα, στο λιμάνι του Πειραιά κατέπλευσαν τρία κρουαζιερόπλοια με 7.000 επιβάτες, αλλά δεν δημιουργήθηκε κανένα πρόβλημα καθώς οι περισσότεροι από τους επισκέπτες είχαν προορισμό την Ακρόπολη και επιστροφή στο πλοίο. Το προηγούμενο Σάββατο, οι εργαζόμενοι του λιμανιού σε ένδειξη καλής θέλησης άφησαν τη τελευταία στιγμή να εισέλθουν φορτηγά προκειμένου να μεταφερθούν οι αποσκευές 3.000 επιβατών αλλά και απαραίτητες προμήθειες για το κρουαζιερόπλοιο «Royal Princess» - ωστόσο άγνωστο παραμένει αν αυτό θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες και κυρίως τη Δευτέρα 20 Ιουνίου, όπου στο λιμάνι θα προσεγγίσει το κρουαζιερόπλοιο της «Carnival Vista». Ήδη πάντως, η εταιρεία, σύμφωνα με πληροφορίες, βρίσκεται σε αναζήτηση εναλλακτικής λύσης.

Τα περισσότερα προβλήματα αυτή τη στιγμή, εστιάζονται στους σταθμούς εμπορευματοκιβωτίων σε ΟΛΠ και ΟΛΘ, όπου παραμένουν εγκλωβισμένα κοντέινερ, ενώ στο car terminal του ΟΛΠ, αυτή τη στιγμή είναι «παγιδευμένα» 2.500 αυτοκίνητα, εκ των οποίων τα 2.000 έχουν προορισμό χώρες της Μέσης Ανατολής και τα 500 την Ελλάδα.

Ήδη, πολλά πλοία μεταφοράς οχημάτων με αρχικό προορισμό τον Πειραιά, λόγω των κινητοποιήσεων των εργαζομένων προσεγγίζουν ανταγωνιστικά λιμάνια γειτονικών χωρών παρακάμπτοντας την Ελλάδα.

Σχετικές ειδήσεις