ΕΛΛΑΔΑ

Αυτοί είναι οι άνδρες που εξαπατούσαν ηλικιωμένους με ψεύτικα «τροχαία ατυχήματα» (photos)

Αυτοί είναι οι άνδρες που εξαπατούσαν ηλικιωμένους με ψεύτικα «τροχαία ατυχήματα» (photos)

Έπαιρναν τηλέφωνο ηλικιωμένους και ζητούσαν μεγάλα χρηματικά ποσά για να μην φυλακιστούν τα παιδιά τους, που είχαν εμπλακεί σε τροχαίο ατύχημα.

Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες δύοατόμων, οι οποίοι συνελήφθησαν στις 23 Μαΐου στον Νέο Κόσμο, για απάτες σε βάρος ηλικιωμένων με το πρόσχημα του τροχαίου ατυχήματος.

Σε βάρος τους, ασκήθηκε ποινική δίωξη για απάτη κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, τετελεσμένη και σε απόπειρα από την οποία το συνολικό όφελος και η ζημιά υπερβαίνουν το ποσό των 30.000 ευρώ.
Συγκεκριμένα πρόκειται για τους:

Αλέξανδρο Πλατσίδα του Παναγιώτη και της Ελένης, γεννηθείς 1-1-1967 στη Δράμα

download

Nenchovski Iliyan του Kache και της Maria γεννηθείς 18-11-1968 στη Βουλγαρία

download 1

Ειδικότερα οι δράστες, το μεσημέρι της ημέρας που συνελήφθησαν, επιχείρησαν στον Νέο Κόσμο να εξαπατήσουν ηλικιωμένη, όταν μέλος της σπείρας της τηλεφώνησε και προσποιούμενος τον αστυνομικό την ενημέρωσε ότι ο γιος της ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα με θανάσιμο τραυματισμό παιδιού.

Στη συνέχεια, άλλο μέλος της σπείρας, προσποιούμενο τον γιο της, της μίλησε στο τηλέφωνο και «κλαίγοντας» της ζήτησε το χρηματικό ποσό των 25.000 ευρώ, προκειμένου να μην φυλακιστεί. Το θύμα που αντιλήφθηκε την απάτη ενημέρωσε τον γιό της και το Κέντρο της Άμεσης Δράσης και αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που έσπευσαν άμεσα στο σημείο, εντόπισαν εξωτερικά του σπιτιου τους δράστες και τους ακινητοποίησαν.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, το τελευταίο πεντάμηνο οι δράστες είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα με σκοπό την διάπραξη απατών σε βάρος ηλικιωμένων. Με την παραπάνω μεθοδολογία, έπειθαν τα θύματα τους αρχικά για την ύπαρξη τροχαίου ατυχήματος, στο οποίο ενεπλάκη με υπαιτιότητά του συγγενής τους (κυρίως τα παιδιά τους) και ακολούθως για την αποφυγή περαιτέρω συνεπειών, την καταβολή χρηματικού ποσού ως εγγύηση ή ως νοσήλια. Στην περίπτωση που έπειθαν τα θύματά τους, μετέβαιναν στα σπίτια τους και παραλάμβαναν τα χρήματα.

Στην κατοχή τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κινητά τηλέφωνα, διάφορες κάρτες sim και ένα tablet.

Σχετικές ειδήσεις