ΕΛΛΑΔΑ

Προσφυγικό: Στη Μυτιλήνη ο Μπαν Κι Μουν (pics)

Προσφυγικό: Στη Μυτιλήνη ο Μπαν Κι Μουν (pics)

Τη Μυτιλήνη επισκέφθηκε το απόγευμα του Σαββάτου (18/06/2016) ο γ.γ. του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν, ο οποίος συναντήθηκε με πρόσφυγες και εθελοντές.

Δείτε πιο πάνω στη photo gallery του Newsbomb.gr στιγμιότυπα από την επίσκεψη του Μπαν Κι Μουν στη Μυτιλήνη

Καλωσορίζοντάς τον στη Μυτιλήνη, η περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου, είπε: «Σας καλωσορίζω στη Λέσβο και εύχομαι κατά τη διάρκεια της παραμονής σας οι συνομιλίες να είναι παραγωγικές και να συμβάλλουν στη διαχείριση του μεγάλου και πρωτόγνωρου προσφυγικού- μεταναστευτικού ζητήματος και στην αντιμετώπιση των οικονομικών και κοινωνικών επιβαρύνσεων που έχουν δεχθεί οι κάτοικοι των νησιών του Βορείου Αιγαίου».

Η περιφερειάρχης προσέφερε στο Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ ένα δώρο συμβολισμού, ένα ομοίωμα πλοιαρίου που βρέθηκε σε ανασκαφή τάφου στο Αρχοντίκι Ψαρών.

Νωρίτερα, ο γ.γ. του ΟΗΕ είχε συναντηθεί στην Αθήνα με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη του στην Ελλάδα και τον ελληνικό λαό για τη γενναιοδωρία που επέδειξε στο προσφυγικό.

«Η Ελλάδα είναι άξια θαυμασμού και χρειάζεται μεγαλύτερη υποστήριξη από την διεθνή κοινότητα. Δεν πρέπει να εγκαταλειφθεί μόνη της στην αντιμετώπιση του προσφυγικού», τόνισε ο ίδιος στις κοινές δηλώσεις μετά τη συνάντησή με τον Αλέξη Τσίπρα.