ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός να ξεχάσουμε (για λίγο) τα μπάνια; - Πότε και πού θα βρέξει τις επόμενες ημέρες

Καιρός να ξεχάσουμε (για λίγο) τα μπάνια; - Πότε και πού θα βρέξει τις επόμενες ημέρες

Τι και διανύουμε τον Ιούλιο ο καιρός φαίνεται πως κάνει τα δικά του παιχνίδια.

Άστατος αναμένεται ο καιρός τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Την Τρίτη (05-07-2016) ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πρόσκαιρες βροχές κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση στα ανατολικά.

Στην Αττική ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα δυτικά και βόρεια. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά 6 πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 24 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά η μεγίστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών στα ανατολικά ορεινά. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί και βαθμιαία νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πρόσκαιρες βροχές κυρίως στα ορεινά της κεντρικής και ανατολικής Μακεδονίας. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 20 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

νησιά Ιόνιου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών στα ορεινά. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 και στο Ιόνιο βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 21 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Στη Θεσσαλία, την Εύβοια και τις Σποράδες λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πρόσκαιρες βροχές κυρίως στα ορεινά. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες όπου πιθανόν να σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές στα ορεινά. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4, στα ανατολικά και νότια βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 20 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Γενικά αίθριος. Οι άνεμοι βόρειοι 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 24 έως 30 βαθμούς Κελσίου και στην Κρήτη τοπικά έως 32 βαθμούς Κελσίου.

νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Γενικά αίθριος. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 24 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Την Τέταρτη (06-07) στα ηπειρωτικά λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν με πρόσκαιρες βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 4, στα ανατολικά 4 με 5 και στο Αιγαίο 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Την Πέμπτη (07-07) στη Μακεδονία και τη Θράκη τοπικές νεφώσεις με πρόσκαιρες βροχές κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος, όμως στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Την Παρασκευή (08-07), το Σάββατο (09-07) και την Κυριακή (10-07) ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση στα ανατολικά από το Σάββατο.

Σχετικές ειδήσεις