ΕΛΛΑΔΑ

Θετικοί σε μαντού για φυματίωση βρέθηκαν 8 στρατιωτικοί που υπηρετούν σε καταυλισμό προσφύγων

Θετικοί σε μαντού για φυματίωση βρέθηκαν 8 στρατιωτικοί που υπηρετούν σε καταυλισμό προσφύγων

Ένταση και ανησυχία έχουν προκαλέσει ενδείξεις για τη μετάδοση φυματίωσης σε στρατιωτικούς που υπηρετούν σε προσφυγικούς καταυλισμούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οκτώ αστυνομικοί έχουν βρεθεί θετικοί στην εξέταση μαντού για φυματίωση και έχουν ήδη παραπεμφθεί για περισσότερες εξετάσεις.

Το περιστατικό είναι επιβεβαιωμένο και όπως αναφέρουν στο epiruspost.gr, στρατιωτικές πηγές έπρεπε να είχαν ληφθεί τα κατάλληλα μέτρα και να γίνουν οι απαραίτητοι εμβολιασμοί στο στρατιωτικό προσωπικό, από την ώρα που ξεκίνησε η λειτουργία των πρώτων καταυλισμών στην Ήπειρο.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για στρατιωτικούς, αξιωματικούς αλλά και οπλίτες, από το Τάγμα Καλπακίου, που καλύπτει τις ανάγκες στο Κέντρο Φιλοξενίας Τσεπελόβου.

Η εξέλιξη αυτή μάλιστα είναι σε γνώση της τοπικής ηγεσίας του στρατού.

Οι εξετάσεις των στρατιωτικών γίνονται από το νοσοκομείο Χατζηκώστα, ενώ αναμένεται τις επόμενες ημέρες ο έλεγχος να συνεχιστεί και στο υπόλοιπο προσωπικό.

Σημειώνεται ότι πριν το Πάσχα, ένας από τους Σύριους πρόσφυγες που βρίσκεται στον καταυλισμό, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με φυματίωση, καθώς είχε νοσήσει και στο παρελθόν.

Η νόσος μεταδόθηκε σε μέλη της οικογένειάς του, τα οποία υποβλήθηκαν στην απαραίτητη θεραπεία και στη συνέχει ελήφθησαν μέτρα από τις υγειονομικές αρχές.

Τώρα φαίνεται πως πέρασε και στο στρατιωτικό προσωπικό, γεγονός που έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία.

Σχετικές ειδήσεις