ΕΛΛΑΔΑ

Μπουρίνι «σάρωσε» Αρκαδία, Κορινθία και Μαγνησία - Μεγάλες καταστροφές

Μπουρίνι «σάρωσε» Αρκαδία, Κορινθία και Μαγνησία - Μεγάλες καταστροφές

Καλοκαιρινό μπουρίνι έπληξε αργά το απόγευμα της Τετάρτης (07/07) χωριά στο Μαντινειακό οροπέδιο, στο νομό Αρκαδίας, προκαλώντας καταστροφές σε χωράφια και καλλιέργειες - Καταιγίδες σημειώθηκαν και σε Κορινθία και Βόλο.

Η καταιγίδα, που διήρκεσε περίπου μια ώρα, προκάλεσε καταστροφές σε αμπέλια και σε καλλιέργειες πατάτας και κηπευτικών στα ανατολικά του Μαντινειακού κάμπου.

Υπερχείλησε η ρεματιά που ξεκινά από το μοναστήρι του Αγίου Νικολάου Βαρσών, στο ύψος του Νεκροταφείου στο Ζευγολατιό, με αποτέλεσμα στα χωριά Ζευγολατιό και Νεοχώρι να πλημμυρίσουν υπόγεια και ισόγεια σπιτιών.

Μηχανήματα του δήμου Τρίπολης και της αντιπεριφέρειας Αρκαδίας έσπευσαν στα χωριά. Αυτή την ώρα η βροχή σταμάτησε και τα νερά άρχισαν να υποχωρούν.

Δύσκολη νύχτα για τους κατοίκους του Βόλου

Μπουρίνι ιδιαίτερα μεγάλης έντασης και διάρκειας σάρωσε τη νύχτα τον Βόλο και την ευρύτερη περιοχή του, με θυελλώδεις ανέμους και ισχυρότατη νεροποντή.

Η καταιγίδα που έπληξε ξαφνικά την πρωτεύουσα της Μαγνησίας ξεκίνησε στις 1:30 μετά τα μεσάνυχτα, με δυνατές ριπές ανέμου και αστραπές, και εξελίχθηκε σε πρωτοφανούς έντασης νεροποντή διάρκειας 40 λεπτών.

Το μπουρίνι συνοδευόταν από αλλεπάλληλους κεραυνούς που έκαναν την νύχτα ημέρα, ενώ πλημμύρισαν και έγιναν αδιάβατοι δρόμοι στο κέντρο του Βόλου, όπως την Ιάσονος και την Λεωφόρο Λαμπράκη μπροστά στο Δημαρχείο, όπου και ακινητοποιήθηκαν πολλά αυτοκίνητα. Οι κάθετοι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια από τις μεγάλες ποσότητες νερού που δεν μπορούσε να απορροφήσει το αποχετευτικό δίκτυο.

Η πυροσβεστική υπηρεσία του Βόλου δέχθηκε δεκάδες κλήσεις τη νύχτα για βοήθεια, αλλά χρειάστηκε να επέμβει μόνο σε δύο περιπτώσεις για απαντλήσεις υδάτων.

Σχετικές ειδήσεις