ΕΛΛΑΔΑ

Ρεκόρ ηχορύπανσης στην Αθήνα - Ποιοι είναι οι πιο θορυβώδεις δρόμοι

Ρεκόρ ηχορύπανσης στην Αθήνα - Ποιοι είναι οι πιο θορυβώδεις δρόμοι

Πρόκειται για στοιχεία σχετικά με την ηχορύπανση στις μεγάλες πόλεις της χώρας που προκύπτουν από τις μετρήσεις για την κατάρτιση χαρτών θορύβου στην Ελλάδα.

Σε θόρυβο άνω των 65 ντεσιμπέλ εκτίθεται το 94% των κατοίκων του δήμου Αθηναίων επί δώδεκα ώρες ημερησίως, θόρυβος που αντιστοιχεί σε μία ηλεκτρική σκούπα σε συνεχή λειτουργία.

Σύμφωνα με το «ΕΘΝΟΣ», το 13% των κατοίκων του δήμου Αθηναίων εκτίθεται στον ίδιο θόρυβο, δηλαδή στα 65 ντεσιμπέλ, και κατά τη διάρκεια της νύχτας, την ώρα που ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συστήνει θόρυβο μικρότερο των 40 ντεσιμπέλ κατά τη διάρκεια της νύχτας για να προστατεύεται η ανθρώπινη υγεία.

Οι ανησυχητικοί αριθμοί δεν σταματούν εκεί, καθώς ποσοστό 10% όσων ζουν στην πόλη εκτίθεται κατά τη διάρκεια της ημέρας σε θόρυβο μεγαλύτερο των 75 ντεσιμπέλ, δηλαδή στον ήχο ενός τηλεφώνου ή ενός ξυπνητηριού που χτυπούν συνεχόμενα επί μισό 24ωρο.

Ποιοι είναι οι πιο θορυβώδεις δρόμοι

Οι λεωφόροι με μέσο θόρυβο άνω των 80 ντεσιμπέλ είναι οι Αλεξάνδρας, Κηφισίας από Κατεχάκη μέχρι Αλεξάνδρας και στη Θεσσαλονίκη η Τσιμισκή.

Οι δρόμοι με μέσο θόρυβο άνω των 75 ντεσιμπέλ είναι οι: Πατησίων από Πολυτεχνείο μέχρι Κυψέλη, Μεσογείων από το κέντρο έως την Εθνική Άμυνα, Ευελπίδων, Πειραιώς, Μιχαλακοπούλου από τον Πύργο των Αθηνών έως την έξοδό της στην Μεσογείων, Βασιλέως Κωνσταντίνου και Βασιλίσσης Σοφίας.

Στη Θεσσαλονίκη οι: Νίκης από το ξεκίνημά της στο λιμάνι μέχρι τον Λευκό Πύργο και Εγνατία από Ροτόντα μέχρι την οδό Μοναστηρίου.

Σχετικές ειδήσεις