ΕΛΛΑΔΑ

Προκλητικός αστυνομικός στη δίκη της Χρυσής Αυγής: «Εγώ είμαι ταξιτζής, ο οδηγός δεν κάνει τίποτα»

Προκλητικός αστυνομικός στη δίκη της Χρυσής Αυγής: «Εγώ είμαι ταξιτζής, ο οδηγός δεν κάνει τίποτα»

Την ερχόμενη Δευτέρα (11/07) αναμένεται να ανέβει στο βήμα του μάρτυρα, η αδελφή του βασικού κατηγορουμένου για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, Χρυσούλα Ρουπακιά, προκειμένου να καταθέσει στο πλαίσιο της δίκης της Χρυσής Αυγής.

Σήμερα Παρασκευή εξετάστηκε από το δικαστήριο ο αστυνομικός της Άμεσης Δράσης Διαμαντής Βίντσης.

Ο μάρτυρας υποστήριξε πως κλήθηκαν στην περιοχή για να ενισχύσουν συναδέλφους τους σε «επεισόδια με φιλάθλους». Όπως είπε έψαξαν στα γύρω στενά αλλά δεν εντόπισαν κάποιον ύποπτο.

Σε επίμονες ερωτήσεις της προέδρου του δικαστηρίου που τον καλούσε να περιγράψει τι ακριβώς έκανε, ο αστυνομικός απάντησε: «Εγώ ήμουν στο αυτοκίνητο. Εγώ είμαι ταξιτζής... Ο οδηγός δεν κάνει τίποτα, φυλάμε την περιουσία του δημοσίου».

Το πλήρωμα του συγκεκριμένου περιπολικού ήταν εκείνο που συνόδευσε το ασθενοφόρο με τον Παύλο Φύσσα στο νοσοκομείο και στη συνέχεια επέστρεψε στην περιοχή με εντολή οι αστυνομικοί να ψάξουν για υπόπτους.

Μάρτυρας: Μας ζήτησαν να κάνουμε προσαγωγές, ότι περίεργο βλέπαμε.
Πρόεδρος: Ποιον να κάνετε προσαγωγή, όποιον να' ναι, έτσι;
Μάρτυρας: Ξεχωρίζεις τον ύποπτο... κάποιον που δεν ταιριάζει εκείνη την ώρα σε εκείνο το σημείο.

Η πρόεδρος επεσήμανε, απευθυνόμενη στον μάρτυρα, ότι «αυτά τα λέει για πρώτη φορά» ενώ η εισαγγελέας του είπε πως με την σημερινή του κατάθεση είναι ύποπτος για ψευδορκία.

Μάλιστα, η εισαγγελική λειτουργός τόνισε πως σήμερα ισχυρίζεται ότι εκείνο το βράδυ δεν βγήκε από το περιπολικό ενώ στις πρώτες καταθέσεις του έλεγε ότι έψαχνε με τους συναδέλφους του στα στενά ενώ είχε κλειδώσει το περιπολικό. «Εμείς θα σας τα λέμε, είχατε πει μαυροφορεμένους με ρόπαλα» είπε η εισαγγελέας.

Σχετικές ειδήσεις