ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά Σάμος: Στις φλόγες το νησί - Καίγονται χιλιάδες στρέμματα πευκοδάσους (photos)

Φωτιά Σάμος: Στις φλόγες το νησί - Καίγονται χιλιάδες στρέμματα πευκοδάσους (photos)

Σε «κόκκινο» συναγερμό εξακολουθεί να βρίσκεται το νησί της Σάμου, καθώς μεγάλη φωτιά κατακαίει το νησί για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα.

Ανεξέλεγκτη μαίνεται έως αυτή την ώρα η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Παρασκευής στη Σάμο και έχει κάνει στάχτη χιλιάδες στρέμματα πευκοδάσος και αγροτοκαλλιέργειες.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, επιχειρούσαν δυνάμεις τις Πυροσβεστικής οι οποίες ενισχύθηκαν με το πρώτο φως της ημέρας.

Σύμφωνα με το Αρχηγείο του Σώματος, το Σάββατο η πυρκαγιά δεν είναι σε ευθεία γραμμή, αλλά καίει περιμετρικά, πάνω από το Μαλαγάρι και προς τα νότια-τον Μεσόκαμπο.

Όπως αναφέρει η Σαμιακή Γνώμη, οι πρώτες ενδείξεις δείχνουν ότι η φωτιά ξεκίνησε έξω από σκουπιδότοπο σε κτήμα, όπου εκτελούνταν εργασίες από συνεργείο με οξυγονοκόλληση, παρά το γεγονός ότι εκείνη την ώρα έπνεαν στην περιοχή άνεμοι εντάσεως 7 μποφόρ.

090716091923 3098

Ήδη η πυροσβεστική υπηρεσία του νησιού και οι προανακριτικοί υπάλληλοι έχουν εκδώσει ένταλμα προσαγωγής δύο ατόμων που εκτελούσαν τις συγκεκριμένες εργασίες.

Αυτή τη στιγμή για την κατάσβεση της φωτιάς βρίσκονται επί ποδός 33 πυροσβέστες, 13 οχήματα, 90 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 5 οχήματα ΟΤΑ, 22 εθελοντές, 2 βυτιοφόρα,6 αεροσκάφη, 4 ελικόπτερα ενώ αναμένονται άλλα 4.

Εν πλω προς την Σάμο βρίσκεται το αρματαγωγό Ικαρία του Πολεμικού Ναυτικού, μεταφέροντας 60 πυροσβέστες και 15 οχήματα του Πυροσβεστικού Σώματος προς ενίσχυση των δυνάμεων που επιχειρούν στο νησί. Το Ικαρία απέπλευσε τις πρωινές ώρες από το ναύσταθμο της Σαλαμίνας.

Σύμφωνα με τον πρώτο απολογισμό κάηκαν πολλές εκτάσεις στις περιοχές Ζερβού, Άγιος Νεκτάριος, Φλόκα, Μεσόκαμπος, Σιδερένιο Γεφύρι, Άγιος Γεώργιος, κορυφές Μαλαγαρίου και Κέδρου, και πολλές εστίες στο επαρχιακό δρόμο Σάμου - Πυθαγορείου, Σάμου - Μυτιληνιών αλλά και Μεσοκάμπου - Μυτιληνιών!

Σχετικές ειδήσεις