ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά Σάμος: «Καλύτερη η εικόνα» της πυρκαγιάς - Κάηκαν αρκετά στρέμματα δάσους

Φωτιά Σάμος: «Καλύτερη η εικόνα» της πυρκαγιάς - Κάηκαν αρκετά στρέμματα δάσους

Σε συναγερμό εδώ και δύο ημέρες βρίσκονται οι κάτοικοι της Σάμου, που βλέπουν το νησί τους στις φλόγες.

Τεράστια είναι η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής, του Στρατού και εθελοντών για να τεθεί υπό έλεγχο η μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την Παρασκευή (08/07) στη Σάμο με αφετηρία πευκόφυτη έκταση μεταξύ των περιοχών Φλόκα και Ζερβού, κοντά στους Μυτιληνιούς.

Η εικόνα που παρουσιάζει η φωτιά αυτή την ώρα είναι σαφώς βελτιωμένη, καθώς υπάρχει μόνο ένα μέτωπο, το οποίο προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο. Ωστόσο το έργο της πυροσβεστικής δυσχεραίνουν οι δυνατοί άνεμοι που φυσούν στο νησί και η θερμοκρασία.

2558162

Με το πρώτο φως της ημέρας άρχισαν να επιχειρούν ρίψεις νερού έξι πυροσβεστικά αεροσκάφη και επτά ελικόπτερα.

Παράλληλα, στο νησί αναμένονται αργά το απόγευμα ενισχύσεις, συγκεκριμένα 60 πυροσβέστες και 15 οχήματα από την Αττική, ώστε να συνδράμουν στους 33 πυροσβέστες, τα 13 οχήματα, τα 90 άτομα πεζοπόρο τμήμα, τα 20 οχήματα ΟΤΑ, τους 50 εθελοντές, τους 50 στρατιώτες και τα 3 μηχανήματα που δίνουν μάχη με τις φλόγες.

2558160

«Φως» στις συνθήκες κάτω από τις οποίες ξεκίνησε η φωτιά θα ρίξει το Ανακριτικό της Πυροσβεστικής. Ήδη πάντως στη Σάμο οι κάτοικοι κάνουν λόγο για εγκληματική αμέλεια και μιλούν για εργασίες ηλεκτροκόλλησης που έγιναν υπό αέρα.
Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά που ξέσπασε στην Άνδρο. Καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας επιχειρούσαν 31 πυροσβέστες με 10 οχήματα, 14 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 5 οχήματα των δήμων, 22 εθελοντές και δύο βυτιοφόρα.

Σχετικές ειδήσεις