ΕΛΛΑΔΑ

Η μεγάλη στιγμή για το αεροδρόμιο της Πάρου έφτασε! Στις 25 Ιουλίου η πρώτη πτήση

Η μεγάλη στιγμή για το αεροδρόμιο της Πάρου έφτασε! Στις 25 Ιουλίου η πρώτη πτήση

Όλα είναι έτοιμα στην Πάρο για την πρώτη πτήση στο αεροδρόμιο του νησιού!

Η λειτουργία του νέου αεροδιαδρόμου αναμένεται να ενισχύσει σημαντικά τον τουρισμό του νησιού, καθώς μπαίνει στο «κάδρο» των διεθνών προορισμών, από τη στιγμή που καθίσταται πλέον δυνατή η προσγείωση μεγάλων αεροσκαφών, ανοίγοντας προοπτικές για απευθείας πτήσεις από το εξωτερικό.

Πρόκειται για ένα έργο πνοής στο οποίο πρωτοστάτησε τόσο ο δήμαρχος του νησιού, Μάρκος Κωβαίος, οι κρατικές υπηρεσίες, αλλά και οι ενέργειες των ίδιων των κατοίκων που προσέφεραν χρήματα και εθελοντική εργασία.

Όπως σημειώνεται στην ιστοσελίδα ParosPress.blogspot, «στις 25 Ιουλίου 2016 πρώτη επίσημη πτήση της Olympic air στο νέο κρατικό αερολιμένα Πάρου , με το μεγαλύτερο τύπο αεροσκάφους που διαθέτει (ATR400) (s.s. Dash 400 διαθέτει η Olympic Air - Aegean). Παράλληλα δοκιμαστικά θα εκτελεστούν τουλάχιστον από 4 άλλες ελληνικές αεροπορικές εταιρείες για άμεση σύνδεση της Πάρου με βόρεια Ελλάδα, Κρήτη ,Μύκονο και Σαντορίνη για το φετινό καλοκαίρι!»

Κι αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό νέο όχι μόνο για τη Πάρο αλλά και για τα υπόλοιπα νησιά του Αιγαίου και δη Νάξο – Μήλο – Σύρο όσον αφορά τις Κυκλάδες καθότι θα υπάρχει αύξηση δρομολογίων τον Αύγουστο. Πως θα γίνει αυτό; Πολύ απλά οι επτά πτήσεις από την Αθήνα προς την Πάρο σε ημερήσια βάση με το Dash 100 θα μοιραστούν στα άλλα νησιά…

Επίσης έχουμε και την έμμεση επιβεβαίωση μέσω της ΑΜΚΕ, την ιδιωτικής πρωτοβουλίας που έβαλε ως στόχο το 2016 να λειτουργήσει το νέο αεροδρόμιο. Και όπως φαίνεται το πέτυχε. Να δούμε μόνο εάν θα βρεθεί κάποιος πολιτικός να κόψει τη κορδέλα…

Η ανακοίνωση από την ΑΜΚΕ για το αεροδρόμιο της Πάρου

«Το Μάρτιο του 2015 μια μικρή ομάδα που απαρτιζόταν από τους Δημάρχους Πάρου και Αντιπάρου και ιδιώτες, αναλάβαμε την πρωτοβουλία να επιδιώξουμε την με κάθε μέσο δημιουργία προσωρινών εγκαταστάσεων εδάφους για το νέο αεροδρόμιο Πάρου.

Η προσπάθεια αντιμετώπισε τεράστια εμπόδια που ξεκινούσαν από δυσπιστία έως εχθρικότατα από επώνυμους και μη. Όμως εμείς συστήσαμε την ΑΜΚΕ και παρά τις δυσκολίες φτάσαμε σήμερα να περιμένουμε μαζί με όλους τους πολίτες της Πάρου, συμπεριλαμβανομένων και αυτών που μας κατηγορούσαν, τη λειτουργία του νέου αεροδρομίου.

Μας χαροποίησε ιδιαίτερα ότι αυτοί που μας πολέμησαν, σήμερα στηρίζουν το σκοπό μας έστω και χωρίς τα δικά μας κίνητρα.

Μας χαροποιεί το ότι όλη η τοπική κοινωνία όσο και αν δεν πίστευε στο εγχείρημα που ξεκινήσαμε σήμερα θα απολαύσει αυτό που ξεκινήσαμε. Ένα ολοκαίνουργιο αεροδρόμιο, που θα δέχεται πτήσεις μεγαλύτερων αεροσκαφών με ασφάλεια. Έναν αεροσταθμό που μελετήσαμε από την αρχή μέχρι το τέλος και που χωρίς αυτές τις μελέτες δεν θα είχε γίνει εφικτό να κατασκευαστεί.

Μας χαροποιεί που κινητοποιήσαμε την πολιτική ηγεσία και την ιδιωτική πρωτοβουλία.

Θεωρούμε ότι δικαιωθήκαμε. Λίγες ημέρες πράγματι μένουν που θα δούμε τη λειτουργία του νέου αεροδρομίου. Είμαστε περήφανοι για την πρωτοβουλία, είμαστε ευτυχείς για το αποτέλεσμα, που υλοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Αποδείξαμε ότι αν οι τοπικές δυνάμεις κινητοποιηθούν μπορούν να επιτύχουν στόχους, όσο και αν φαίνονται δύσκολοι. Ας παραδειγματιστούν οι ηγεσίες και οι κοινωνίες και ας απομακρυνθούν από τη μεμψιμοιρία και τη μοιρολατρία».

Σχετικές ειδήσεις