ΕΛΛΑΔΑ

Νέα τραγωδία στη Μυτιλήνη: Τέσσερις νεκροί σε ναυάγιο - Μεταξύ τους και παιδιά

Νέα τραγωδία στη Μυτιλήνη: Τέσσερις νεκροί σε ναυάγιο - Μεταξύ τους και παιδιά

Δύο παιδιά, μια γυναίκα κι ένας άνδρας, έχασαν τη ζωή τους σήμερα Τετάρτη(13/07) στη Μυτιλήνη, σε ναυάγιο που σημειώθηκε στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά του νησιού.

Οι άτυχοι πρόσφυγες ανασύρθηκαν νεκροί από τη θάλασσα, ανατολικά του αεροδρομίου της Μυτιλήνης, μετά την ανατροπή βάρκας νωρίτερα το πρωί.

Πρόκειται για ένα κοριτσάκι περίπου τεσσάρων ετών, ένα μικρό αγόρι, μια γυναίκα κι έναν άνδρα.

Όπως αναφέρουν οι λιμενικοί, έχουν ήδη διασωθεί έξι άνθρωποι, οι οποίοι δήλωσαν ότι η βάρκα ξεκίνησε από την περιοχή του Δικελί νωρίς το πρωί, με επιβαίνοντες 11 πρόσφυγες.

Το σύνολο των διασωθέντων μεταφέρθηκε στο λιμάνι της Μυτιλήνης και από εκεί στο νοσοκομείο όπου και νοσηλεύονται εκτός κινδύνου.

Στην επιχείρηση διάσωσης -η οποία συνεχίζεται για τον εντοπισμό τυχόν άλλων αγνοουμένων- συμμετέχουν δύο περιπολικά σκάφη του Λιμενικού Σώματος,δύο πλοία του Πολεμικού Ναυτικού, ένα ελικόπτερο super puma, ένα ελικόπτερο και τρία σκάφη της Frontex, καθώς και ένα ρυμουλκό.

Σημειώνεται ότι από σήμερα το πρωί έχουν εντοπισθεί μέσα στη θάλασσα άλλες δυο πλαστικές βάρκες με μετανάστες και πρόσφυγες. Περίπου 90 άτομα έχουν διασωθεί και μεταφέρθηκαν στην ακτή.

Στη θαλάσσια περιοχή πνέουν βόρειοι άνεμοι 4 μποφόρ.

Σχετικές ειδήσεις