ΕΛΛΑΔΑ

Η «μάχη» του 7χρονου που χτυπήθηκε από σκάφος - Ποιο το επόμενο βήμα των γιατρών

Η «μάχη» του 7χρονου που χτυπήθηκε από σκάφος - Ποιο το επόμενο βήμα των γιατρών

Καθώς σήμερα Τετάρτη (27/07) συμπληρώνονται τέσσερις ημέρες νοσηλείας του 7χρονου, στηΜονάδα Εντατικής ΘεραπείαςΠαίδων, οι γιατροί ετοιμάζονται να προχωρήσουν στο επόμενο «βήμα».

Σύμφωνα με πληροφορίες από το tempo.gr, οι γιατροί του Πανεπιστημιακού Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Πατρών στο Ρίο «Παναγία Βοήθεια», πρόκειται σήμερα να επιχειρήσουν να «ξυπνήσουν» το παιδί, προκειμένου να διαπιστώσουν τις πρώτες αντιδράσεις του.

Εν τω μεταξύ, οι γιατροί χαρακτηρίζουν κρίσιμη αλλά σταθερή την κατάσταση της υγείας του 7χρονου, ο οποίος φέρει βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Είχε τραυματιστεί το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου, από ακυβέρνητο σκάφος στο Τσιλιβί της Ζακύνθου ενώ την Κυριακή υπεβλήθη σε νευροχειρουργική επέμβαση. Κατά τη διάρκεια της επέμβασης αφαιρέθηκαν από το κεφάλι του παιδιού, αρκετά θραύσματα από το σκάφος που έμειναν κατά την πρόσκρουση.

Οι γιατροί βρίσκονταν στο χειρουργείο περισσότερες από δύο ώρες και προσπαθούσαν να τον κρατήσουν στη ζωή, αφού οι κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που υπέστη ήταν πολύ σοβαρές.

Το χρονικό της υπόθεσης

Όλα ξεκίνησαν στις 17:30 το απόγευμα του Σαββάτου, όταν σε εφιάλτη μετατράπηκε το μπάνιο στη θάλασσα για τον 7χρονο και την οικογένειά του, στην παραλία του Τσιλιβί. Εκεί που απολάμβαναν στιγμές χαλάρωσης και παιχνιδιού είδαν κυριολεκτικά το Χάρο με τα μάτια τους, όταν ακυβέρνητο ταχύπλοο σκάφος από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, άρχισε να παίρνει τροχιά προς την στεριά και κατευθυνόταν προς την παραλία όπου και τραυμάτισε το 7χρονο παιδί σοβαρά στο κεφάλι.

Αμέσως ενημερώθηκεη Λιμενική Αρχή Ζακύνθου ότι στη θαλάσσια περιοχή του Τσιλιβί είχε τραυματιστεί άτομο νεαρής ηλικίας από λέμβο. Άμεσα στην περιοχή έσπευσαν στελέχη του Λιμεναρχείου όπου διαπίστωσαν ότι στο χώρο της παραλίας βρισκόταν πράγματι ανήλικο αγόρι ηλικίας 7 ετών, χωρίς να έχει τις αισθήσεις του, το οποίο έφερε τραύματα στο κεφάλι.

Το ανήλικο αγόρι είχε τραυματιστεί, σύμφωνα με μαρτυρίες λουόμενων εντός της θάλασσας και σε απόσταση είκοσι περίπου μέτρων από την ακτή, από ακυβέρνητη λέμβο στην οποία δεν επέβαινε κανένα άτομο.

Άμεσα στο σημείο έφτασε ασθενοφόρο όπου μετέφερε τον 7χρονο στο Γενικό Νοσοκομείο Ζακύνθου. Εκεί οι γιατροί αφού του πρόσφεραν τις πρώτες βοήθειες, διαπίστωσαν ότι τα πράγματα ήταν ιδιαίτερα κρίσιμα καθόσον έφερε βαριά τραύματα στο κεφάλι και έκριναν απαραίτητο να διακομιστεί εκτός Ζακύνθου.

Λόγω, λοιπόν, της σοβαρότητας των τραυμάτων που έφερε μεταφέρθηκε διασωληνομένος με το Ε/Γ – Ο/Γ «Fior Di Levante» στην Κυλλήνη και από εκεί με ασθενοφόρο όχημα διακομίστηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ρίου.

Όπως διαπιστώθηκε στη λέμβο αρχικά, πριν μείνει ακυβέρνητη, επέβαιναν τρία άτομα ηλικίας 19, 30 και 22 ετών αντίστοιχα και κατά δήλωση τους την είχαν αγκυροβολήσει σε παρακείμενο όρμο, όπου κατά την εκκίνηση της, σε αυτή επέβαινε μόνο ο 22χρονος, ο οποίος για άγνωστο λόγο έχασε τον έλεγχο της, έπεσε στη θάλασσα, με αποτέλεσμα η λέμβος να συνεχίσει να κινείται με μεγάλη ταχύτητα έχοντας κατεύθυνση τον χώρο της ξηράς

Η Λιμενική Αρχή του νησιού που διενεργεί την προανάκριση, μόλις ολοκλήρωσε τη συλλογή των πρώτων στοιχείων και μαρτυριών προχώρησε στην σύλληψη και προσαγωγή με τη διαδικασία του αυτοφώρου των δυο (19χρονος και ο 30χρονος) από τους τρείς φερόμενους ως δράστες, ενώ ο τρίτος, ο 22χρονος παρουσιάστηκε αυτοβούλως στο Λιμεναρχείο Ζακύνθου όπου και συνελήφθη.

Ωστόσο, μετά την προσαγωγή και ομολογία τους στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ζακύνθου, αφέθηκαν ελεύθεροι καθόσον δεν διαπιστώθηκε δόλος αλλά εξ’ αμελείας προκάλεσαν βαριές σωματικές βλάβες στον άτυχο 7χρονο.

Σχετικές ειδήσεις