ΕΛΛΑΔΑ

Αφέθηκαν ελεύθεροι οι 74 συλληφθέντες των τριών καταλήψεων στην Θεσσαλονίκη

Αφέθηκαν ελεύθεροι οι 74 συλληφθέντες των τριών καταλήψεων στην Θεσσαλονίκη

Στην αίθουσα των δικαστηρίων βρέθηκαν οι 74 συλληφθἐντες, οι οποίοι συνελήφθησαν κατά την χθεσινή αστυνομική επιχείρηση εκκένωσης 3 κτιρίων στη Θεσσαλονίκη που τελούσαν υπό κατάληψη.

Σήμερα (28/7), στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης, πραγματοποιήθηκε δίκη μόνο για τους 9 συλληφθέντες του κτηρίου στην Λεωφόρο Νίκης, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το seleo.gr.

Σε έξι επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 4 μηνών για αυθαίρετη κατάληψη δημόσιας περουσίας. Στους πέντε δόθηκε τριετής αναβολή ενώ στον έκτο, η ποινή είναι εξαγοράσιμη επειδή υπήρχαν και προηγούμενες καταδικαστικές αποφάσεις εις βάρος του.

Για κάθε μέρα της ποινής, θα δίνει 5 ευρώ. Οι υπόλοιποι τρεις, δύο Ιταλοί και ένας Έλληνας φοιτητής Νομικής, αθωώθηκαν καθώς το δικαστήριο δέχθηκε τις μαρτυρίες τους σύμφωνα με τις οποίες ήταν φιλοξενούμενοι.

Οι υπόλοιπες δίκες αναβλήθηκαν για τις 3 και 5 Αυγούστου, λόγω έλλειψης διερμηνέων.

Οι δέκα από τους 74 συλληφθέντες είναι Έλληνες, ενώ οι υπόλοιποι προέρχονται από 16 άλλες χώρες και είναι Αγγλοι, Γάλλοι, Γερμανοί, Ιταλοί, Ισπανοί, Ελβετοί, Δανοί, Αυστριακοί, Κροάτες, Ούγγροι, Πολωνοί, Ρώσοι, Ολλανδοί, Σλοβάνοι αλλά και από τη Νέα Γουϊνέα και από τη Νέα Ζηλανδία.

Σχετικές ειδήσεις