ΕΛΛΑΔΑ

Κιλκίς: Μετεγκατάσταση σε άλλο κέντρο φιλοξενίας ζητούν οι Κούρδοι Γεζίντι

Κιλκίς: Μετεγκατάσταση σε άλλο κέντρο φιλοξενίας ζητούν οι Κούρδοι Γεζίντι

Αποφασισμένοι να φύγουν από τη δομή φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών της Νέας Καβάλας Κιλκίς, εμφανίζονται Γεζίντι Κούρδοι από το βόρειο Ιράκ, που ζητούν τη μετεγκατάστασή τους σε άλλη δομή της χώρας, όπου φιλοξενούνται άτομα της ίδιας εθνοθρησκευτικής ομάδας. Ο αριθμός τους ξεπερνάει τους 420, οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι γυναικόπαιδα.

Από νωρίς πραγματοποίησαν διαμαρτυρία έξω από το κέντρο φιλοξενίας της Νέας Καβάλας, ενώ αυτή την ώρα, έχοντας μαζέψει προηγουμένως τα λιγοστά υπάρχοντά τους, είναι συγκεντρωμένοι σε αγροτική περιοχή, 100 μέτρα μακριά από τη δομή.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, έχουν έρθει σε επικοινωνία με τους αρμόδιους φορείς, αναζητώντας τρόπο να φιλοξενηθούν σε κάποιο άλλο κέντρο. Κατά πληροφορίες, οι Γεζίντι της Νέας Καβάλας επιθυμούν να συνυπάρξουν με ανθρώπους της ίδιας ομάδας, καθώς οι θρησκευτικές τους πεποιθήσεις αποτελούν σημείο τριβής με τους υπόλοιπους προσφυγικούς πληθυσμούς.

Υπενθυμίζεται ότι στο κέντρο της Νέας Καβάλας φιλοξενούνται, μαζί με τους Γεζίντι, περί τους 4100 πρόσφυγες και μετανάστες, στην πλειονότητά τους από το Ιράκ και τη Συρία.

Σχετικές ειδήσεις