ΕΛΛΑΔΑ

Συγκέντρωση φιλόζωων στη Νέα Φιλαδέλφεια: «Όχι στη βία. Σεβασμός στα ζώα» (pics&vids)

Συγκέντρωση φιλόζωων στη Νέα Φιλαδέλφεια: «Όχι στη βία. Σεβασμός στα ζώα» (pics&vids)

Με αφορμή το περιστατικό που συγκλόνισε το πανελλήνιο, όταν ένοικος πολυκατοικίας έριξε από τον 3ο όροφο το σκυλάκι του, άνθρωποι όλων των ηλικιών μαζεύτηκαν στο πάρκο Μικρασιατών στην Νέα Φιλαδέλφεια για να φωνάξουν «Όχι στη βία. Σεβασμός στα ζώα».

Ρεπορτάζ: Νικόλ Παπάζογλου

Κάτοικοι της περιοχής με τα κατοικίδια τους ανά χείρας βρέθηκαν στην πλατεία κρέμασαν πάνω και κράτησαν πλακάτ τα οποία έγραφαν «όχι στη βία στα ζώα» και «σεβασμός στα ζώα».

Στη συνέχεια ακολούθησε πορεία η οποία κατέληξε έξω από το σπίτι του δράστη.

Οι φιλόζωοι διαμαρτυρηθήκαν έξω από τον τόπο κατοικίας του φερόμενου ως δράστη, για το έγκλημα εις βάρος της Λέιλα, του θηλυκού σκύλου που σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλαν και στην Αστυνομία αυτόπτες μάρτυρες ο Χρήστος Ζαρίφης έσπρωξε με μια σκάλα από το μπαλκόνι 3ορόφου στο κενό στην οδό Ιεροσολύμων 19-21 στην πλατεία Αμερικής την περασμένη Παρασκευή με αποτέλεσμα το ζώο να είναι τώρα με δύο σπασμένα πόδια.

Υπενθυμίζεται πως αυτόπτες μάρτυρες κατέθεσαν στο Αστυνομικό Τμήμα του Αγίου Παντελεήμονα τι είδαν την Παρασκευή 29 Ιουλίου, λέγοντας πως η πτώση του άτυχου ζώου από το μπαλκόνι δεν οφείλεται στην «κακιά στιγμή» όπως ισχυρίστηκε ο φερόμενος δράστης.

Μετά και από αυτές τις μαρτυρίες αναμένεται να απαγγελθούν κατηγορίες εις βάρος του ωστόσο η εκδίκαση της υπόθεσης θα γίνει σε περίπου δύο χρόνια από τώρα.

Η Λέιλα υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση με χρήματα που μαζεύτηκαν από φιλόζωους.

Δείτε βίντεο από την συγκέντρωση

Σχετικές ειδήσεις