ΕΛΛΑΔΑ

Δεκαπενταύγουστος: Όπου φύγει - φύγει και οι τελευταίοι Αθηναίοι για το εορταστικό τριήμερο

Δεκαπενταύγουστος: Όπου φύγει - φύγει και οι τελευταίοι Αθηναίοι για το εορταστικό τριήμερο

Με... αεροπλάνα και βαπόρια εγκαταλείπουν όσοι κάτοικοι της πρωτεύουσας είχαν απομείνει σε αυτήν, την πόλη,προκειμένου να περάσουν τον Δεκαπενταύγουστο σε πιο... κατάλληλους για την εποχή προορισμούς.Την «τιμητική» τους έχουν και οι εθνικές οδοί, με την κίνηση να αυξάνεται ώρα με την ώρα.

Από νωρίς το πρωί της Παρασκευής (12/08), η Αθήνα αρχίζει να αδειάζει καθώς βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η έξοδος των τελευταίων αδειούχων καθώς και των εκδρομέων του τριημέρου του Δεκαπενταύγουστου.

Ήδη τους δρόμους γύρω από το λιμάνι του Πειραιά η κίνηση των οχημάτων είναι αυξημένη και άνδρες της Τροχαίας βρίσκονται επί ποδός προκειμένου να περιορίσουν το μποτιλιάρισμα που δημιουργείται καθώς οι ταξιδιώτες συρρέουν προκειμένου να επιβιβαστούν στα πλοία με προορισμό Κυκλάδες, Δωδεκάνησα, Αργοσαρωνικό και Κρήτη.

exodos2

Παρόμοια εικόνα και στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», με πολλούς ταξιδώτες να επιλέγουν να φύγουν από το κλεινόν άστυ με αεροπλάνο.

Παράλληλα, η κίνηση των αυτοκινήτων αυξάνεταιόσο περνάει η ώρα και στις εθνικές οδούς, με την Τροχαία να έχει πάρει αυξημένα μέτρα, μεταξύ των οποίων απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών, καθώς και εντατικούς ελέγχους με συμβατικά αυτοκίνητα για επικίνδυνες τροχονομικές παραβάσεις, για τη διευκόλυνση των εκδρομέων του Δεκαπενταύγουστου και την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων.

exodos3

Μέχρι στιγμής δεν έχουν παρατηρηθεί προβλήματα και η έξοδος των Αθηναίων με όλα τα μέσα, πραγματοποιείται ομαλά.

Διαβάστε ΕΔΩ τα έκτακτα μέτρα που έχει πάρει η Τροχαία

Σχετικές ειδήσεις