ΕΛΛΑΔΑ

Προσφυγικό: Ραγδαία η αύξηση ροών από την Τουρκία

Προσφυγικό: Ραγδαία η αύξηση ροών από την Τουρκία

Ο μεγαλύτερος αριθμός προσφύγων που φτάνει στα νησιά του βορείου Αιγαίου ανά εβδομάδα, μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία, καταγράφηκε από την περασμένη Παρασκευή έως σήμερα, 12 Αυγούστου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι την τελευταία εβδομάδα έφτασαν από τα παράλια της Τουρκίας, στα νησιά του βορείου Αιγαίου 645 πρόσφυγες, γεγονός που δείχνει ότι πλέον είναι ανεξέλεγκτη η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στα παράλια της γειτονικής χώρας, σε σχέση με τον έλεγχο των ροών από τις εκεί αρχές.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι από τους 645 μετανάστες και πρόσφυγες, οι 60 πέρασαν στη Σάμο, όπου οι ροές όλο το προηγούμενο διάστημα ήταν μηδενικές.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα το Συντονιστικό Όργανο Διαχείρισης της Προσφυγικής Κρίσης, σε ολόκληρη τη χώρα βρίσκονται συνολικά 57.178 πρόσφυγες και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου 10.319.

Σήμερα στη Μυτιλήνη, σε εφαρμογή της συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ένωσης-Τουρκίας, βρίσκονται εγκλωβισμένοι 3.836 άτομα. Στη Χίο 3.021 και στη Σάμο 1.048. Συνολικά στα νησιά του βορείου Αιγαίου βρίσκονται εγκλωβισμένοι 7.905 πρόσφυγες ή μετανάστες και αυτό, παρά τις συνεχείς μετακινήσεις στην Αθήνα όσων κρίνονται από την πρωτοβάθμια επιτροπή ασύλου ότι μπορεί να τους δοθεί άσυλο.

Δείτε ΕΔΩ τις προσφυγικές ροές σήμερα

Σχετικές ειδήσεις