ΕΛΛΑΔΑ

Συγκινητική πίστη: Ο «Χάτσικο» της Λακωνίας δεν άφηνε τους διασώστες να πάρουν το νεκρό αφεντικό του

Συγκινητική πίστη: Ο «Χάτσικο» της Λακωνίας δεν άφηνε τους διασώστες να πάρουν το νεκρό αφεντικό του

Σπάει καρδιές η ιστορία που εκτυλίχθηκε στον Βλαχιώτη Λακωνίας με πρωταγωνιστές τον άτυχο 77χρονο που έχασε τη ζωή του όταν παρασύρθηκε από χείμαρρο και τον σκύλο του.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, ο σκύλος ήταν δεμένος σε ένα δέντρο και ο 77χρονος προσπάθησε να τον λύσει όταν μία μεγάλη ποσότητα νερού τον παρέσυρε.

Ο σκύλος, που το αφεντικό του είχε προλάβει να λύσει έμεινε πιστός μέχρι το τέλος καθώς ήταν αυτός που τον βρήκε και ειδοποίησε τα συνεργεία διάσωσης.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο σκύλος ακολούθησε την πορεία του αφεντικού του μέσα στα λασπόνερα. Όταν τα συνεργεία έφτασαν στο σημείο που κείτονταν νεκρός ο άτυχος 77χρονος προσπάθησαν να ανασύρουν τη σορό του.

Οι διασώστες τα βρήκαν «σκούρα» όμως καθώς ο σκύλος δεν τους άφηνε να πλησιάσουν το αφεντικό του. Η ιστορία αυτή συνεχίστηκε για περίπου μία ώρα όταν και κάποιος που γνώριζε τον σκύλο τον δελέασε δίνοντάς του κάτι να φάει για να τον απομακρύνει από το σημείο και να καταφέρουν τελικά οι διασώστες να ανασύρουν τη σορό του αφεντικού του.

Δείτε το βίντεο

Σχετικές ειδήσεις