ΕΛΛΑΔΑ

Χαμός στη Μόρια: Άγρια επεισόδια μετά από φήμη για νεκρούς μετανάστες

Χαμός στη Μόρια: Άγρια επεισόδια μετά από φήμη για νεκρούς μετανάστες

Μια φήμη για επτά νεκρούς μετανάστες, πέντε Πακιστανούς και δύο Μαροκινούς, σε φορτηγό αυτοκίνητο σε ένα πλοίο στο δρόμο από τη Μυτιλήνη σε κάποιο άλλο λιμάνι της Ελλάδας, έβγαλε όλη νύχτα στους δρόμους της Μυτιλήνης περίπου 200 Πακιστανούς μετανάστες.

Ήταν περίπου 11:30 το βράδυ της Παρασκευής (09/09) όταν διαδόθηκε η φήμη για τους νεκρούς μετανάστες στους χώρους του χοτ σποτ της Μόριας. Βορειοαφρικανοί και Πακιστανοί κυρίως μετανάστες εξεγέρθηκαν και βγήκαν έξω από το χοτ σποτ φωνάζοντας συνθήματα ενώ κατά την πορεία τους έσπασαν και δυο αυτοκίνητα εργαζομένων στο χοτ σποτ.

Παρά το ότι η πληροφορία περί νεκρών μεταναστών διαψεύδονταν από κάθε δυνατή πηγή και μεταφραστές συνεργάτες ΜΚΟ προσπαθούσαν να τους ηρεμήσουν, «αόρατα κέντρα» μέσω τηλεφωνημάτων καθοδηγούσαν τους εξεγερμένους στο να εγκαταλείψουν το χοτ σποτ και να κατευθυνθούν προς την πόλη της Μυτιλήνης.

Ακολούθησε ένα πραγματικό κυνηγητό σε μια απόσταση οκτώ χιλιομέτρων από το χοτ σποτ μέχρι το πάρκο της Αγίας Ειρήνης στο κέντρο της πόλης όπου οι εξεγερμένοι μετανάστες έφτασαν στις 2 μετά τα μεσάνυχτα. Εκεί διαπίστωσαν ότι δεν υπήρχε κανένας από όσους τους καλούσαν να κατέβουν στο κέντρο της πόλης.

Περίπου στις 3 μετά τα μεσάνυχτα επέστρεψαν στο χοτ σποτ.