ΕΛΛΑΔΑ

Ηλεία: Συγκλονίζει ο Θόδωρος Πατσούρης που για πέντε μέρες ήταν εγκλωβισμένος στο όχημά του

Ηλεία: Συγκλονίζει ο Θόδωρος Πατσούρης που για πέντε μέρες ήταν εγκλωβισμένος στο όχημά του

Από το κρεβάτι της ορθοπεδικής κλινικής όπου νοσηλεύεται ο 78χρονος Θεόδωρος Πατσούρης, μίλησε στο βαθμό που του επέτρεψε η κατάστασή του, για την περιπέτειά του.

Οι περισσότεροι χαρακτηρίζουν ως «θαύμα» την ιστορία αυτή, αφού ο ηλικιωμένος κατάφερε να επιβιώσει πέντε ημέρες εγκλωβισμένος μέσα στο αυτοκίνητό του σε ρέμα, χωρίς νερό και τροφή.

Ο Θεόδωρος Πατσούρης, λίγα μέτρα μετά το χωριό Πανόπουλο, ενώ ταξίδευε προς Αθήνα μέσω Τρίπολης, έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου και σύρθηκε πάνω στα προστατευτικά κιγκλιδώματα και κατέληξε μέσα στο ρέμα που είχε καλυφθεί από τη βλάστηση. Ωστόσο εκεί που έπεσε δεν φαινόταν από κάποιο σημείο, παρά μόνο αν κάποιος έφτανε ακριβώς δίπλα στο αυτοκίνητο.

Αυτό το ατύχημα χτύπησε ελαφρά τα πόδια του καθώς τινάχτηκε στη θέση του συνοδηγού. Γλίτωσε λοιπόν τον σοβαρό τραυματισμό εκεί. Γλίτωσε από τα νερά που λόγω των καταιγίδων που έπληξαν την περιοχή, κατέβαιναν στο ρέμα. Γλίτωσε από την ύπαρξη άγριων ζώων. Άντεξε χωρίς νερό και τροφή, πέντε ημέρες εγκλωβισμένος στο αυτοκίνητο. Το ότι τον εντόπισε εντελώς τυχαία ένας νεαρός βοσκός που ειδοποίησε άλλους πολίτες και αυτό μπορεί να θεωρηθεί ένα μικρό θαύμα.

Ακόμα και ο ίδιος δεν περίμενε πως μπορούσε να σωθεί, να τον εντοπίσει κάποιος, όσο περνούσαν οι ημέρες. Το ίδιο πίστευε και η αδερφή του Όλγα.

Ο Θεόδωρος Πατσούρης που νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στην Ορθοπεδική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ρίου, τόνισε σε δήλωσή του πως και ο ίδιος δεν περίμενε να σωθεί. «Δεν πίστευα ότι θα με βρουν. Μέσα στο αυτοκίνητο κουβαλούσα κάποια τσουβάλια που πλάκωσαν το πόδι μου και δεν μπορούσα να κάνω τίποτα. Δεν ήταν κανένας εκεί όταν έπεσα. Δεν πίστευα ότι θα με βρουν. Δεν είχα τίποτα ούτε νερό ούτε φαγητό... Ίσως το ότι είχα κάνει 12 χρόνια στο στρατό να βοήθησε...» είπε ο 78χρονος, που ευχαρίστησε όσους κινητοποιήθηκαν για να τον βρουν και φυσικά την οικογένειά και τα αδέρφια του.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συγκλονιστική ιστορία του

Πηγή: Ilialive

Σχετικές ειδήσεις