ΕΛΛΑΔΑ

Κινητοποίηση κατοίκων και φορέων κατά της συγχώνευσης των Α.Τ. Τυχερού και Σουφλίου

Κινητοποίηση κατοίκων και φορέων κατά της συγχώνευσης των Α.Τ. Τυχερού και Σουφλίου

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την απόφαση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, να συγχωνευθούν τα Αστυνομικά Τμήματα Τυχερού και Σουφλίου, πραγματοποίησαν σήμερα στην κεντρική πλατεία του Τυχερού, κάτοικοι και φορείς της περιοχής.

Μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο πρόεδρος της Συνδικαλιστικής Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αλεξανδρούπολης, Δημήτρης Τσιακίρης, εξέφρασε προβληματισμό «κατά πόσο το νέο πλέον ΑΤ Σουφλίου, θα έχει τη δυνατότητα, λόγω της πολύ μεγάλης, γεωγραφικά, έκτασης, που θα καλύπτει, να ανταποκριθεί αποτελεσματικά».

«Είναι γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια όλα τα περιφερειακά αστυνομικά τμήματα υπολειτουργούν λόγω της υποστελέχωσης. Αντί όμως να φροντίσει η πολιτεία να στελεχώσει κατάλληλα αυτά τα τμήματα, αποφάσισε να τα κλείσει, ή σύμφωνα με την επίσημη ορολογία της πολιτείας, να τα συγχωνεύσει» σημειώνει ο κ. Τσιακίρης.

Συμπληρώνει πως είναι πολύ σημαντική η ύπαρξη του συγκεκριμένου ΑΤ στην περιοχή, στην οποία «εδώ και μερικά χρόνια που έχουμε ανοίξει τα βόρεια σύνορά μας, είναι πάρα πολλοί οι γείτονες, Βούλγαροι που βρίσκονται στη χώρα μας και επιδίδονται σε παραβατικές πράξεις (κλοπές-διαρρήξεις)».

Υπέρ της αναγκαιότητας παραμονής του ΑΤ στο Τυχερό, συνηγορεί, σύμφωνα με τον κ. Τσιακίρη, αφ’ ενός το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης, καθώς, όπως αναφέρει είναι πολλά τα περιστατικά όπου παράτυποι μετανάστες εισέρχονται σε ακατοίκητα σπίτια (που είναι πολλά στην περιοχή) και αφετέρου η αγωνία των υπερήλικων κατοίκων, στους οποίους η παρουσία του ΑΤ δημιουργεί την αίσθηση της ασφάλειας.

Ο πρόεδρος της Συνδικαλιστικής Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αλεξανδρούπολης, αναφέρθηκε και στην πρόταση που υπέβαλλαν προς τον γεν. γραμματέα Δημόσιας Τάξης, Δημήτρη Αναγνωστάκη, για τη συγχώνευση του ΑΤ με το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού, η οποία εκτιμά ό,τι εφόσον δοκιμασθεί και κριθεί αποτελεσματική, θα μπορούσε να εφαρμοστεί και σε άλλες περιοχές. «Με απλά λόγια, θα μπορούσαν να εξοικονομηθούν δυνάμεις (με κοινή γραμματεία και κοινό σκοπό για την 24ωρη φύλαξη του κοινού κτιρίου των δύο τμημάτων), με αποτέλεσμα να υπάρχει η δυνατότητα ταυτόχρονα με τα δύο περιπολικά του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης, για τη φύλαξη των συνόρων από την παράνομη είσοδο παράτυπων μεταναστών, να υπάρχει και τρίτο περιπολικό με βασική αρμοδιότητα την τάξη».

Σχετικές ειδήσεις