ΕΛΛΑΔΑ

Επεισόδια και χημικά στη Χίο σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά των μεταναστών (pics&vid)

Επεισόδια και χημικά στη Χίο σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά των μεταναστών (pics&vid)

Με έκτροπα και χρήση χημικών από τα ΜΑΤ στιγματίστηκε η συγκέντρωση διαμαρτυρίας πολιτών που πραγματοποιήθηκε στις το απόγευμα της Τετάρτης (14/9/2016) στην κεντρική πλατεία Χίου με θέμα το προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα.

Όπως αναφέρει το politischios,gr, παρά το γεγονός ότι η αρχική συγκέντρωση ήταν ειρινική και ευπρεπής τα πνεύματα οξύνθηκαν όταν μερίδα των διαμαρτυρομένων αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν πορεία διαμαρτυρίας με κατεύθυνση τον καταυλισμό του ΔΗΠΕΘΕ και της Σούδας όπου διαμένουν περί τα 1.800 άτομα.

Προς στιγμήν επικράτησε πανικός μιας και η Αστυνομία δεν είχε ενημερωθεί για τη συγκεκριμένη πρόθεση των διαδηλωτών. Τα ΜΑΤ άμεσα απέκλεισαν τους διαδηλωτές υποχρεώνοντας τους σε ευθεία πορεία προς το κτίριο του Οίκου Ναύτη.

Η κατάσταση ξέφυγε όταν οι διαμαρτυρόμενοι προσπάθησαν να σπάσουν τον κλοιό των ΜΑΤ και να κατευθυνθούν εκ νέου προς τον καταυλισμό των προσφύγων στη Σούδα.

Μάλιστα οι διαμαρτυρόμενοι επιτέθηκαν και σε δημοσιογράφο και τον χτύπησαν στα χέρια με αποτέλεσμα η κάμερα που κρατούσε να πέσει στο έδαφος.

Στη συνέχεια μερίδα από το πλήθος κατάφερε να ξεφύγει από τον έλεγχο της Αστυνομίας και κυνήγησε και άλλους δημοσιογράφους που βρίσκονταν στο σημείο οι οποίοι φυγαδεύτηκαν σε γειτονικά καταστήματα από απλούς πολίτες.

Τα ΜΑΤ κατάφεραν με τη χρήση χημικών να συγκρατήσουν τους θερμόαιμους κι έτσι αποφεύχθηκαν τα χειρότερα.

Ακολούθως ομάδα 150 ατόμων κινήθηκε προς τον καταυλισμό της Σούδας ψάλλοντας τον Εθνικό Ύμνο και φωνάζοντας συνθήματα κατά των μεταναστών.

Μέχρι εκείνη τη στιγμή οι μετανάστες δεν είχαν κατανοήσει την κατάσταση κάτι που έγινε αντιληπτό λίγα λεπτά αργότερα προκαλώντας την αντίδρασή τους που με συνθήματα ζητούσαν να φύγουν για την Αθήνα και την Ελλάδα. Μάλιστα οι πιο θερμόαιμοι μέσα από τον καταυλισμό ξεκίνησαν να πετάνε πέτρες προς την ομάδα των 150 ατόμων. Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων συνελήφθη ένα μέλος Μ.Κ.Ο. στη Σούδα ενώ μία γυναίκα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο εξ αιτίας της χρήσης χημικών.

Ζητά παρέμβαση Τόσκα

Για τα έκτροπα στη Χίο ήδη ο βουλευτής Ανδρέας Μιχαηλίδης έκανε γνωστό ότι θα αποταθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Χίου αλλά και στον Ν. Τόσκα.

Οι διαμαρτυρόμενοι προανήγγειλαν νέα πορεία διαμαρτυρίας για το απόγευμα της Παρασκευής και πάλι στην πλατεία Βουνακίου.

Πηγή φωτογραφιών και βίντεο: politischios.gr

Σχετικές ειδήσεις