ΕΛΛΑΔΑ

Έρχονται νέες αυξήσεις ΣΟΚ στα διόδια

Έρχονται νέες αυξήσεις ΣΟΚ στα διόδια

Στο ποσό των 23 ευρώ θα εκτιναχθεί το κόστος, μετ' επιστροφής, μετακίνησης των οδηγών για το δρομολόγιο Αθήνα - Πάτρα. Τη στιγμή μάλιστα που τα τελευταία χρόνια ήδη οι οδηγοί έχουν βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη για τη συγκεκριμένη διαδρομή.

Η αποκάλυψη αυτή έγινε μετά από ερώτηση που κατέθεσε ο ανεξάρτητος βουλευτής Αχαίας, Νίκος Νικολόπουλος και την απάντηση που έλαβε από το υπουργείο Υποδομών. Σύμφωνα, λοιπόν, με έγγραφο του Υπουργείου, τον περασμένο Ιούλιο καθορίστηκε το νέο χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του έργου το οποίο προβλέπει την επίσπευση της λειτουργίας δύο σταθμών διοδίων πριν το τέλος του χρόνου, ώστε να περιοριστούν οι... απώλειες που έχει η Ολυμπία Οδός.

Τώρα, από που προκύπτουν οι απώλειες αυτές παραμένει ερωτηματικό, καθώς από την απάντηση του υπουργείου προς τον κ. Νικολόπουλο προκύπτει ότι την τελευταία τριετία υπήρξε αύξηση 18% στα έσοδα των διοδίων. Έτσι, από 68,1 εκ. ευρώ το 2013 έφτασαν τα 80 εκ. το 2015. Με άλλα λόγια ενώ οι οδηγοί έχουν πληρώσει περισσότερα, ο παραχωρησιούχος δηλώνει «απώλειες» και το Υπουργείο συμφωνεί μαζί του, υποχρεώνοντας τους οδηγούς να βάλουν ακόμα πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Σύμφωνα μάλιστα με τις προβλέψεις, τα έσοδα υπολογίζονται σε 87,7 εκ. ευρώ το 2017 και σε 104 εκ. ευρώ το 2018.

Σχετικές ειδήσεις