ΕΛΛΑΔΑ

Τόσα παίρνουν οι Τούρκοι διακινητές από τους πρόσφυγες

Τόσα παίρνουν οι Τούρκοι διακινητές από τους πρόσφυγες

Πλουτίζουν για να τους περάσουν στα ελληνικά νησιά

Η τουρκική εφημερίδα Χουριέτ φέρνει στο φως της δημοσιότητας τον... τιμοκατάλογο των Τούρκων διακινητών για να περάσουν πρόσφυγες και μετανάστες στην Ελλάδα.

Όπως αναφέρει, οι Τούρκοι μεταφορείς σε μια προσπάθεια προσέλκυσης πελατών έριξαν τις τιμές, που κυμάνθηκαν από 1.500 ευρώ το άτομο πέρυσι το φθινόπωρο, έως και 500 ευρώ, αμέσως μετά τη συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τουρκίας τον περασμένο Μάρτιο.

Και αυτό, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, είναι η αιτία της μικρής αύξησης των αφίξεων τους τελευταίους μήνες, αφού το χαμηλό κόστος προσελκύει κυρίως Αφρικανούς και Πακιστανούς μετανάστες, ενώ η φήμη του εγκλεισμού στα νησιά απωθεί Σύρους και άλλους πρόσφυγες.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, οι Τούρκοι μεταφορείς λένε στους υποψήφιους πελάτες τους ότι οι ελληνικές αρχές θα υποχρεωθούν να τους αφήσουν να περάσουν στην κεντρική Ελλάδα, οπότε εύκολα θα φύγουν μετά για την Ευρώπη, ενώ ο συνωστισμός πολλών χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών στα νησιά υπολογίζουν ότι θα υποχρεώσει τις ελληνικές αρχές αλλά και την Ευρωπαϊκή Ένωση να σπάσουν τη συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τουρκίας. Οπότε θα ακολουθήσει η μετακίνηση Σύρων και άλλων προσφύγων, που έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν περισσότερα χρήματα για να φτάσουν σε κάποιο ελληνικό νησί.

Σχετικές ειδήσεις