ΕΛΛΑΔΑ

Τεταμένη η κατάσταση στη Μυτιλήνη: Κάτοικος απείλησε με καραμπίνα μετανάστες

Τεταμένη η κατάσταση στη Μυτιλήνη: Κάτοικος απείλησε με καραμπίνα μετανάστες

Ένας 84χρονος κάτοικος της Μόριας απείλησε, το βράδυ της Τετάρτης (21/9), με κυνηγετική καραμπίνα, μετανάστες που κάθονταν σε καντίνα στην είσοδο του hot spot, χωρίς ωστόσο να τους πυροβολήσει.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο 84χρονος, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης παρακείμενου ελαιοκτήματος, επιτέθηκε απρόκλητα στους μετανάστες, ενώ κατηγορείται για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων. Κατείχε πάντως νόμιμα το όπλο, το οποίο όμως κατασχέθηκε.

Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών, ο οποίος ενημερώθηκε για τη χθεσινή ενέργεια του 84χρονου, έδωσε εντολή να αφεθεί ελεύθερος, παραπέμποντάς τον να δικαστεί σε τακτική δικάσιμο.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι στο παρελθόν, ο ίδιος ηλικιωμένος είχε επιτεθεί στο δήμαρχο Λέσβου, Σπύρο Γαληνό, κατά τη διάρκεια λαϊκής συνέλευσης του χωριού, πετώντας του ένα κεφάλι προβάτου, το οποίο ισχυρίστηκε ότι έσφαξαν και έφαγαν οι μετανάστες, ενώ, μόλις την περασμένη Δευτέρα, εικονίζεται στις φωτογραφίες που δείχνουν τη στιγμή της επίθεσης εναντίον νεαρών γυναικών, στο περιθώριο της επεισοδιακής διαδήλωσης των κατοίκων της Μόριας…

Σχετικές ειδήσεις