ΕΛΛΑΔΑ

Κορδελιό: Έρευνες της Αστυνομίας για το μαφιόζικο χτύπημα

Κορδελιό: Έρευνες της Αστυνομίας για το μαφιόζικο χτύπημα

Ξεκαθάρισμα λογαριασμών «βλέπει» η αστυνομία, πίσω από το χθεσινόχτύπημα έξω από γυμναστήριο στο Κορδελιό.

Το πιο πιθανό κίνητρο για το μαφιόζικο χτύπημα που σημειώθηκε στην οδό Θεοδωρίδη στο Κορδελιό Θεσσαλονίκης νωρίς το βράδυ της Πέμπτης (29/09), είναι σύμφωνα με τους αστυνομικούς που ερευνούν την υπόθεση, το ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ ατόμων που εμπλέκονται σε κυκλώματα της νύχτας.

Εκτιμάται λοιπόν ότι η επίθεση, κατά την οποία τραυματίστηκαν τέσσερα άτομα -δύο Έλληνες και δύο ομογενείς από χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης- είχε προειδοποιητικό χαρακτήρα.

Αστυνομικοί του τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής ερευνούν εάν τα θύματα ή κάποιο απ' αυτά έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις διωκτικές Αρχές για υποθέσεις που συνδέονται με τη νύχτα.

Ήταν γύρω στις 19:20 χθες το απόγευμα όταν δύο άγνωστοι, που επέβαιναν σε μηχανή μεγάλου κυβισμού και φορούσαν κράνη, πλησίασαν το γυμναστήριο, έξω από το οποίο βρίσκονταν εκείνη την ώρα τα τέσσερα άτομα (ηλικίας 18 έως 35 ετών).

Ο συνεπιβάτης της μοτοσικλέτας έβαλλε με πυροβόλο όπλο εναντίον τους, τραυματίζοντας τους ενώ αμέσως μετά ο οδηγός ανέπτυξε ταχύτητα και η μηχανή χάθηκε στους γύρους δρόμους.

Τρία από τα θύματα φέρουν τραύματα στα πόδια και ο τέταρτος στην πλάτη. Διακομίστηκαν στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου όπου διαπιστώθηκε ότι δεν διατρέχει κίνδυνο η ζωή τους. Από την εξέτασή τους αναμένεται να προκύψουν στοιχεία που θα συμβάλλουν στη διαλεύκανση της υπόθεσης και θα οδηγήσουν στον εντοπισμό των δραστών.

Από το σημείο περισυνελέγησαν επτά κάλυκες.

Σχετικές ειδήσεις