ΕΛΛΑΔΑ

Υπόθεση Μπεν: Στα σανδάλια του παιδιού η λύση του μυστηρίου; (pics)

Υπόθεση Μπεν: Στα σανδάλια του παιδιού η λύση του μυστηρίου; (pics)

Προς νέα κατεύθυνση στρέφουν πλέον οι αρχές την προσοχή τους προκειμένου να ρίξουν φως στην εξαφάνιση μικρού Μπεν, 25 χρόνια πριν.

Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί ζήτησαν από τσαγκάρη της περιοχής να κατασκευάσει ένα ζευγάρι σανδάλια σαν αυτά που φορούσε ο μικρός Μπεν την ημέρα που εξαφανίστηκε. Επικεντρώνουν την προσοχή τους στα σανδάλια καθώς κατασκευάζονται από δέρμα, υλικό το οποίο αντέχει στον χρόνο, οπότε αν το παιδί θάφτηκε στο σημείο που γίνονται οι έρευνες οι πιθανότητες να βρεθούν ίχνη από τα σανδάλια είναι πολύ περισσότερες από το να βρεθούν ίχνη ρούχων.

Ένας εκ των εμπειρογνωμόνων που παίρνουν μέρος στις έρευνες τόνισε ότι με την κατασκευή των σανδαλιών οι ερευνητές θα έχουν μια καλύτερη ιδέα για το τι ψάχνουν. Πάντως το κομμάτι δέρματος που έχει ήδη βρεθεί στο χωράφι των ερευνών, δεν συνδέεται με την υπόθεση.

Στο μεταξύ ξεκίνησαν και πάλι οι ανασκαφές στην Κω το πρωί του Σαββάτου (01/10), στο σημείο όπου πραγματοποιούσε εργασίες ο οδηγός του εκσκαφέα, Κωνσταντίνος Μπάρκας, την μέρα εξαφάνισης του Μπεν.

BEN NEEDHAM SEARCH KOS copy

Υπενθυμίζεται ότι μετά την ανακάλυψη των αρχαίων ρωμαϊκών τάφων, οι 19 Βρετανοί αστυνομικοί και οι Έλληνες εθελοντές αναγκάστηκαν να φύγουν από το σημείο των εκσκαφών μετά από εντολή των τοπικών Αρχών. Επίσης, σύμφωνα με την Mirror ο 33χρονος ιδιοκτήτης του ελαιώνα ήταν δυσαρεστημένος με την κατάσταση και το βάθος των εκσκαφών, με τον δικηγόρο του να τονίζει «υπάρχουν πολλά ζητήματα». Τελικά, μετά από διαπραγματεύσεις με την αστυνομία, επιτεύχθηκε συμφωνία και τους επέτρεψε να συνεχίσουν. Στη συμφωνία, προβλέπεται η αποζημίωση του εάν συμβεί κάτι στο χωράφι του.

search

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της η Mirror, οι έρευνες της αστυνομίας έχουν επικεντρωθεί σε ένα παλιό κτίσμα, με τον επικεφαλής ντετέκτιβ, Jon Cousins να σημειώνει πως «ήταν η περιοχή στην οποία ο Μπάρκας δούλευε την ημέρα της εξαφάνισης».

Παράλληλα, οι αστυνομικοί συναντήθηκαν και με την μητέρα του Μπεν, Κέρι Νίνταμ η οποία βρίσκεται μαζί με την οικογένεια της κοντά στην Κω, για να την ενημερώσουν για την πρόοδο που έχει επιτευχθεί και τονίζουν πως έχουν «την πλήρη στήριξη της».

Σχετικές ειδήσεις