ΕΛΛΑΔΑ

Νέο θρίλερ με Τούρκους υπηκόους στον Έβρο – Θα ζητήσουν άσυλο;

Νέο θρίλερ με Τούρκους υπηκόους στον Έβρο – Θα ζητήσουν άσυλο;

Ένα ακόμα περίεργο περιστατικό με Τούρκους υπηκόους οι οποίοι διέσχισαν με βάρκα τον Έβρο, εξετάζουν οι ελληνικές αρχές σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Σαμπάχ.

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα, την περασμένη Πέμπτη (29/09) πέντε άτομα - τρεις άνδρες, μία γυναίκα και ένα παιδί – πέρασαν τα ελληνικά σύνορα από τον ποταμό Έβρο κάνοντας χρήση σκάφους. Στη συνέχεια κατόρθωσαν να φτάσουν στην πόλη της Αλεξανδρούπολης, όπου και συνελήφθησαν από αστυνομικούς. Στην έρευνα που ακολούθησε οι αστυνομικοί βρήκαν αρκετά μετρητά πάνω τους, γεγονός που μαρτυρά ότι πρόκειται για ευκατάστατους πολίτες.

Μάλιστα, η Σαμπάχ αναφέρει ότι είναι μέλη γνωστής εφοπλιστικής οικογένειας της Τουρκίας, την οποία το καθεστώς Ερντογάν συνδέει με τους υποστηρικτές του κινήματος Γκιουλέν.

Το επόμενο βήμα της μυστηριώδους αυτής υπόθεσης είναι η κατάθεση επίσημου αιτήματος παροχής πολιτικού ασύλου, κάτι που η Σαμπάχ υποστηρίζει ότι θα γίνει τις ερχόμενες ημέρες.

Αν οι πληροφορίες της τουρκικής εφημερίδας ευσταθούν, η συγκεκριμένη υπόθεση θα προσθέσει ένα ακόμη πρόβλημα στην ελληνική πλευρά καθώς η Τουρκία πιέζει ασφυκτικά για την έκδοση όσων Τούρκων πολιτών έχουν ζητήσει πολιτικό άσυλο στη χώρα μας.

Σχετικές ειδήσεις