ΕΛΛΑΔΑ

Πρ. Παυλόπουλος προς Παραολυμπιονίκες: «Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να καλύψουμε τις ανάγκες σας»

Πρ. Παυλόπουλος προς Παραολυμπιονίκες: «Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να καλύψουμε τις ανάγκες σας»

Με μια ομιλία στη διάρκεια της οποίας δεν μπορούσε να κρύψει τη συγκίνησή του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος έστειλε μήνυμα στήριξης στην ελληνική ομάδα Παραολυμπιονικών.

Στην σημερινή εκδήλωση στη Βουλή προς τιμήν των αθλητών που συμμετείχαν στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ο κ. Παυλόπουλος τόνισε: «Είμαστε υπερήφανοι για εσάς, τους προπονητές σας και κυρίως τις οικογένειές σας. Θέλω να συγχαρώ ιδιαίτερα τις οικογένειές σας για τις θυσίες που έχουν κάνει.

Είμαστε υπερήφανοι για δύο λόγους. Πρώτον για τις διακρίσεις, τις επιδόσεις και το ήθος σας. Ήταν πραγματικά κορυφαία εμπειρία. Η σειρά που πήρατε στην παγκόσμια κατάταξη στην 3η μεγαλύτερη διοργάνωση, δείχνει το επίπεδο της ομάδας. Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι σε κάθε μετάλλιο που παίρνατε μεταφέρατε το μήνυμα της Ελλάδας. Της Ελλάδας του Ολυμπιακού πνεύματος και Ολυμπιακού ιδεώδους.

Ο δεύτερος λόγος είναι για το παράδειγμα και το υπόδειγμα που προσφέρατε στο ελληνικό λαό. Το παράδειγμα ελπίδας και αισιοδοξίας που προσφέρατε στη νέα γενιά. Πως μπορεί να μετατρέψει κανείς την αναπηρία σε δύναμη ψυχής. Δείξατε κυρίως στη νέα γενιά ότι ο άνθρωπος δεν έχει άλλα όρια, πέραν αυτών που βάζει ο ίδιος. Κάνατε το χρέος σας. Εμείς πρέπει να κάνουμε το χρέος μας. Εσείς θα είστε οι κριτές κι εμείς θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να σας καλύψουμε τις ανάγκες. Συγχαρητήρια θερμά».

Σχετικές ειδήσεις