ΕΛΛΑΔΑ

Από το Γουδί στο Άλσος Βεΐκου σε χρόνο ρεκόρ με την νέα Γραμμή Μετρό

Από το Γουδί στο Άλσος Βεΐκου σε χρόνο ρεκόρ με την νέα Γραμμή Μετρό

Στις αρχές του 2017 τοποθετείται πλέον με σχετική ασφάλεια η δημοπράτηση της Γραμμής 4 του Μετρό της Αθήνας, όπως αναφέρει ρεπορτάζ της Καθημερινής.

Το έργο, αφορά τις περιοχές όπως το Γαλάτσι, η Κυψέλη, η Καισαριανή και του Ζωγράφου θα κοστίσει 1,5 δισ. ευρώ πόσο που καλύπτεται από κοινοτικούς πόρους και το υπόλοιπο από το Δημόσιο, μέσω δανεισμού από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

Υπενθυμίζεται ότι η α΄ φάση της νέας γραμμής του Μετρό ξεκινά από την περιοχή του Γαλατσίου (Αλσος Βεΐκου) και διαμέσου της Κυψέλης, του Γκύζη, των Εξαρχείων και του Κολωνακίου φθάνει στο ιστορικό κέντρο, και «ανεβαίνει» από Καισαριανή για Ιλίσια, Ζωγράφου και Γουδί. Η Γραμμή θα συναντά το υφιστάμενο δίκτυο σε δύο σημεία (σταθμοί Πανεπιστήμιο και Ευαγγελισμός), αλλά χωρίς φυσικά να απαιτηθεί η διακοπή λειτουργίας των άλλων γραμμών.

Εκτιμάται ότι το έργο χρειάζεται 7-8 χρόνια για να ολοκληρωθεί, διάστημα που η μέχρι τούδε εμπειρία αποδεικνύει ότι είναι... σχετικό, λόγω αρχαιολογικών ευρημάτων και δυσάρεστων εκπλήξεων στο υπέδαφος.

Σχετικές ειδήσεις