ΕΛΛΑΔΑ

Στο Μαξίμου οι εργαζόμενοι στα ιδιωτικά κανάλια (photo - video)

Στο Μαξίμου οι εργαζόμενοι στα ιδιωτικά κανάλια (photo - video)

Λίγο μετά τις 10:30 το πρωί της Δευτέρας (10/10) ξεκίνησε η συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων στους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς έξω από την Βουλή στο Σύνταγμα.

Ρεπορτάζ Λευτέρης Σουχάιμπ

Κάτι λιγότερο από μια ώρα κράτησε η συνάντηση μεταξύ της ομάδας εργαζομένων των ιδιωτικών καναλιών με τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά και την κυβερνητική εκπρόσωπο Όλγα Γεροβασίλη.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο κ. Παππάς είπε στους τεχνικούς ότι τώρα πραγματοποιείται η μετάβαση σε βιώσιμα τηλεοπτικά σχήματα, καθώς η μέχρι τώρα εικόνα ήταν τηλεοπτικά σχήματα με συνεχώς μειούμενες θέσεις εργασίας και ταυτόχρονα αυξανόμενη υπερχρέωση. Οι εργαζόμενοι, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, ζήτησαν συνάντηση με τον πρωθυπουργό, αίτημα το οποίο εξετάζεται από την κυβέρνηση, όπως τους ενημέρωσε ο υπουργός Επικρατείας.

Τέλος, ο κ. Παππάς πρότεινε τριμερή σύσκεψη μεταξύ ιδιοκτητών καναλιών -παλαιών και νέων-, εργαζομένων και κυβέρνησης, πρόταση, την οποία οι εργαζόμενοι βλέπουν θετικά.

Νωρίτερα, με μια αιφνιδιαστική κίνηση οι εργαζόμενοι με πορεία από την Βουλή, μετακινήθηκαν και τώρα βρίσκονται έξω από το Μέγαρο Μαξίμου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μόνο μια ομάδα 30 ατόμων από δημοσιογράφους και τεχνικούς κατάφερε να φτάσει στην πύλη του Μεγάρου Μαξίμου, ενώ οι υπόλοιπη πορεία που αποκόπηκε, βρίσκεται αποκλεισμένη στην Ηρώδου Αττικού.

maximou poreia 2
maximou poreia 3
maximou poreia 4

Tα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ και της ΕΠΗΕΑ έχουν προκηρύξει πεντάωρη στάση εργασίας από τις 10:00 έως τις 15:00.

Συνάντηση αντιπροσωπίας εργαζομένων με τον Νίκο Παππά

Κυβερνητικοί κύκλοι ανέφεραν νωρίτερα για το θέμα ότι οι συγκεντρωμένοι «έχουν δικαίωμα σε διαμαρτυρία εντός νομίμου πλαισίου και έχει προσκληθεί αντιπροσωπεία τους σε συνάντηση με τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά και την κυβερνητική εκπρόσωπο Όλγα Γεροβασίλη».

Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ

«Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ και της ΕΠΗΕΑ αποφάσισαν την κήρυξη 5ωρης στάσης εργασίας από τις 10.00 έως τις 15.00 της Δευτέρας, 10 Οκτωβρίου 2016, για όλους τους δημοσιογράφους και τους διοικητικούς υπαλλήλους, που εργάζονται στους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς πανελλήνιας εμβέλειας (ALPHA, ΑΝΤΕΝΝΑ, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, MEGA, ΣΚΑΙ, STAR CHANNEL ΚΑΙ EPSILON TV).

Η στάση εργασίας αποφασίστηκε προκειμένου οι συνάδελφοι να συμμετάσχουν μαζικά σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου στις 10:30 π.μ. στην είσοδο της Βουλής των Ελλήνων με αιτήματα:

Διασφάλιση των θέσεων εργασίας στους τηλεοπτικούς σταθμούς πανελλαδικής εμβέλειας.
Σταθερή και μόνιμη εργασία με Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας».

Σχετικές ειδήσεις