ΕΛΛΑΔΑ

Κέρκυρα: «Κόπηκε» στα δύο το νησί λόγω κατολισθήσεων από τη δυνατή βροχή (pics)

Κέρκυρα: «Κόπηκε» στα δύο το νησί λόγω κατολισθήσεων από τη δυνατή βροχή (pics)

Κατολισθήσεις και πλημμύρες σε σπίτια και επιχειρήσεις προκάλεσε η δυνατή νεροποντή, που «έπνιξε» την Κέρκυρα από νωρίς το πρωί της Δευτέρας (10/10/2016).

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα που σημειώθηκαν, με την έντονη βροχόπτωση, είχαν ως αποτέλεσμα να προκληθούν δύο σοβαρές κατολισθήσεις, διακόπτοντας την κυκλοφορία των οχημάτων από τη κεντρική έως τη νότια Κέρκυρα.

Όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιονίων Νήσων, Ευθύμης Γεωργακόπουλος, «χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για τέσσερις αντλήσεις νερού από σπίτια και επιχειρήσεις, κυρίως στη Μέση Κέρκυρα, και αρκετές κοπές δέντρων, ενώ κλιμάκια της Υπηρεσίας βρίσκονται και στα σημεία των κατολισθήσεων».

Αυτήν την ώρα, τα ακραία καιρικά φαινόμενα βρίσκονται σε ύφεση, ενώ σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία η κακοκαιρία θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες.

Η κυκλοφορία των οχημάτων πλέον διεξάγεται κανονικά καθώς τα προβλήματα που δημιούργησαν οι κατολισθήσεις μετά τη δυνατή βροχή στην εθνική οδό Κέρκυρας – Λευκίμμης αντιμετωπίστηκαν αφού πρώτα το νησί «κόπηκε» στα δύο για περίπου τέσσερις ώρες.

Επίσης, χάρη στην άμεση επέμβαση κλιμακίων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία και στον επαρχιακό δρόμο Κέρκυρας-Πέλεκα, με τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας να είναι πλέον ανοιχτά.

Σχετικές ειδήσεις