ΕΛΛΑΔΑ

Αποκάλυψη Newsbomb.gr: Η... σκουπιδομάνα Ερέτρια

Αποκάλυψη Newsbomb.gr: Η... σκουπιδομάνα Ερέτρια

Τραγικές είναι οι εικόνες που εξασφάλισε το Νewsbomb.gr από την Ερέτρια, όπου τα σκουπίδια«πνίγουν» κυριολεκτικά τους κατοίκους και τους αρχαιολογικούς χώρους της περιοχής, που έχουν μετατραπεί με «μίνι» χωματερές.

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ «ΒΟΜΒΑ» ΑΠΕΙΛΕΙ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ

Η κατάσταση στον Δήμο Ερέτριας έχει φτάσει στο απροχώρητο αφού η τοπική αυτοδιοίκηση δημιουργεί συνεχώς νέες παράνομες χωματερές, ακόμα και μέσα σε αρχαιολογικούς χώρους.

11

Οι εικόνες που σας παραθέτουμε στη Gallery του Νewsbomb.gr, με τα σκουπίδια πεταμένα ανάμεσα στα αρχαία είναι αν μη τι άλλο τραγικές και μιλούν από μόνες τους…

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν οι κάτοικοι στο Νewsbomb.gr, o Δήμος έχει μείνει με ένα απορριμματοφόρο και έχει επιλέξει μια «πανέξυπνη» τακτική για να εξαφανίσει τα σκουπίδια, με νέες παράνομες χωματερές να κάνουν την εμφάνισή τους δίπλα σε κατοικημένες περιοχές ή ακόμα και μέσα σε αρχαιολογικούς χώρους.

23

Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί είναι πως η πρώτη παράνομη χωματερή βρίσκεται ακριβώς μπροστά στο αρχαίο θέατρο, ενώ η δεύτερη λίγο παραπέρα, πάνω από τον κεντρικό δρόμο που ενώνει τη Χαλκίδα με την Ερέτρια.

Οι τραγικές εικόνες όμως δεν σταματούν εκεί. Οι χωματερές έχουν κάνει την εμφάνισή τους ακόμα και δίπλα από το νεκροταφείο της πόλης. Μάλιστα λόγω του μεγέθους της, η δεύτερη χωματερή πάνω στον κεντρικό δρόμο φαίνεται ακόμα και στο google earth!

26

Οι κάτοικοι της περιοχής βρίσκονται πλέον σε μεγάλο υγειονομικό κίνδυνο με την κατάσταση να τείνει να γίνει ανεξέλεγκτη με τις «ευλογίες» της τοπικής αυτοδιοίκησης που να κάνει τα «στραβά» μάτια.

Χαρακτηριστικές είναι και οι φωτογραφίες στους πρόποδες του λόφου Καστέλι το όποιο είχε καεί πριν 35 χρόνια. Στο σημείο αυτό υπάρχει τεράστιο πρόβλημα και αφορά άμεσα πλέον την δημόσια υγεία αφού τα σπίτια βρίσκονται σε απόσταση 30 μέτρων και φυσικά πολλά μικρά παιδιά παίζουν στους πρόποδες του λόφου, όπου βρίσκεται και η αρχαία ακρόπολη της πόλης, ενώ στα χαμηλά το αρχαίο θέατρο.

Σχετικές ειδήσεις