ΕΛΛΑΔΑ

Ξεκινά η 4η Πανελλήνια Εκπαίδευση για τους εκπαιδευτές του Ερυθρού Σταυρού

Ξεκινά η 4η Πανελλήνια Εκπαίδευση για τους εκπαιδευτές του Ερυθρού Σταυρού

Ποιοτικά αναβαθμισμένη είναι η 4η Πανελλήνια Εκπαίδευση Εκπαιδευτών του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών & Ναυαγοσωστών Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, η οποία ξεκινά σήμερα, Τετάρτη (12/10/2016) στις Παιδικές Εξοχές του Δήμου Αθηναίων, στον Άγιο Ανδρέα Ανατολικής Αττικής.

Οι τελευταίες λεπτομέρειες της εκπαίδευσης συζητήθηκαν την Τρίτη (11/10/2016), μεταξύ του προέδρου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (Ε.Ε.Σ.), Δρος Αντώνιου Αυγερινού και υψηλόβαθμου κλιμακίου αντιπροσωπείας του Γερμανικού Ερυθρού Σταυρού. Στη συνάντηση συμμετείχαν, επίσης, ανώτερα στελέχη του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών & Ναυαγοσωστών Ε.Ε.Σ.

Πιο συγκεκριμένα, στη συνάντηση έλαβαν μέρος ο Διασώστης και Εκπαιδευτής Εκπαιδευτών του Γερμανικού Ερυθρού Σταυρού κ. Theodore Herbert Brand, ο Διασώστης και Εκπαιδευτής Εκπαιδευτών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού κ. Ζεκή Μεμέτ Αλή, η Συντονίστρια Διοίκησης & Οργάνωσης των Περιφερειακών Τμημάτων του Σώματος κα Μαρίνα Σταμάτη, ο Εκπαιδευτής Ναυαγοσωστικής και Εκπρόσωπος της Σχολής Αυτοδυτών & Ναυαγοσωστών Ε.Ε.Σ. κ. Βασίλης Χαντζόπουλος, η Αρχηγός Σαμαρειτών Διασωστών Πάτρας κα Ανδριάνα Φιλοπούλου και ο Αρχηγός του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών & Ναυαγοσωστών Τμήματος Αθηνών κ. Ηρακλής Μαρκουίζος.

Στην εκπαίδευση, η οποία περιλαμβάνει επικαιροποίηση γνώσεων στις Πρώτες Βοήθειες του Ελληνικού και του Γερμανικού Ερυθρού Σταυρού και αναμένεται να ολοκληρωθεί την Κυριακή 16 Οκτωβρίου, έχουν δικαίωμα συμμετοχής όλοι οι Εκπαιδευτές και οι Βοηθοί Εκπαιδευτών Α' Βοηθειών και C.P.R. ετών 2005 και 2009 από κάθε Περιφερειακό και Τοπικό Τμήμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Η παρουσία και η ενεργός συμμετοχή της εν λόγω αντιπροσωπείας του Γερμανικού Ερυθρού Σταυρού στο πρόγραμμα εκπαίδευσης επιβεβαιώνει την ήδη στενή σχέση και αρμονική συνεργασία των δύο πλευρών, ιδιαίτερα στη σημερινή νέα εποχή που διανύει ο Οργανισμός υπό την Προεδρία του κ. Αυγερινού, που έχει ως αποτέλεσμα την ανάκτηση της αξιοπιστίας και του κύρους του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στην ελληνική κοινωνία.

Σχετικές ειδήσεις