ΕΛΛΑΔΑ

Έξω από τη Βουλή εργαζόμενοι σε τηλεοπτικούς σταθμούς (pics&vids)

Έξω από τη Βουλή εργαζόμενοι σε τηλεοπτικούς σταθμούς (pics&vids)

Συγκέντρωση διαμαρτυρίαςέξω από την είσοδο της Βουλής, πραγματοποιούν το μεσημέρι της Τετάρτης (19/10) δημοσιογράφοι, διοικητικοί υπάλληλοι και τεχνικοί της τηλεόρασης.

Οι συγκεντρωμένοι ζητούν:

* Να αποκατασταθεί πλήρως η συνταγματική τάξη.
* Να παραμείνουν ανοικτοί όλοι οι τηλεοπτικοί σταθμοί και να διασφαλιστούν όλες οι θέσεις εργασίας.
* Να αποκατασταθούν πλήρως τα εργασιακά και κοινωνικοασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων.
* Να υπογραφούν άμεσα Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.

dim3

Παράλληλα, σε 4ωρη στάση εργασίας που έχουν κηρύξει τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, της ΕΠΗΕΑ και της ΕΤΙΤΑ, συμμετέχουν οι εργαζόμενοι των τηλεοπτικών σταθμών ALPHA, ANTENNA, ΑΡΤ TV, EPSILON TV, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, MEGA, ΣΚΑΙ, STAR CHANNEL, ΕΡΤ και ΚΑΝΑΛΙ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ.

dim8

Υπενθυμίζεται ότι στις 14:00 θα πραγματοποιηθεί η Διάσκεψη των Προέδρων με αντικείμενο τη συγκρότηση του ΕΣΡ.

Δείτε βίντεο από την πορεία των εργαζομένων στα ΜΜΕ:

Οι συγκεντρωμένοι πέταξαν φυλλάδια στα οποία απεικονίζεται ο πρωθυπουργός Αλεξης Τσίπρας αλλά και ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος πίσω από τα κάγκελα της φυλακής και στα οποία αναγράφεται στα ελληνικά «Έχω ένα όνειρο» και στα αγγλικά "I have a dream".

dim12

Δείτε στη gallery του Newsbomb.gr φωτογραφίες από τη συγκέντρωση

Παράλληλα ως ένδειξη διαμαρτυρίας έστησαν μια «κρεμάλα» έξω από τη Βουλή με το όνομα του Νίκου Παππά, από την οποία κρέμεται ένα σακί που γράφει «2.000 οικογένειες».

Αντιπροσωπεία των εργαζομένων, εισήλθε στη Βουλή για να έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο Νίκο Βούτση, ο οποίος τους διαβεβαίωσε ότι «μιλούν σε ανοιχτά αυτιά» και ότι η κυβέρνηση έχει λάβει το μήνυμα. Επίσης, τους είπε ότι δεν θα κατατεθεί άμεσα η τροπολογία του Ν. Παππά και όποια απόφαση ληφθεί θα είναι από το σύνολο της κυβέρνησης.

Τα προεδρεία των Ενώσεων εξήλθαν του Κοινοβουλίου και ενημέρωσαν τον κόσμο που βρίσκεται έξω από τη Βουλή, τονίζοντας ότι ο μόνος τρόπος για να αποφευχθεί το «μαύρο» στα κανάλια είναι ο συνεχής αγώνας και οι καθημερινές κινητοποιήσεις των εργαζομένων.

Ο Πρόεδρος της ΕΤΙΤΑ (Ένωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής) Γιώργος Σκεπετζάκης:

Το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΤΙΤΑ Γιώργος Δεληκάρης:

Ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, Σταμάτης Νικολόπουλος, απηύθυνε έκκληση σε όλους τους εργαζόμενους, δημοσιογράφους και τεχνικούς, να συμπορευθούν με τους αγώνες των Ενώσεών τους για την τελική νίκη και τη διατηρηση όλων των θέσεων εργασίας στους τηλεοπτικούς σταθμούς:

Σχετικές ειδήσεις