ΕΛΛΑΔΑ

Κάρτα σίτισης - Επίδομα ενοικίου: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Κάρτα σίτισης - Επίδομα ενοικίου: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Πότε θα καταβληθεί η επιδότηση σίτισης μέσω της Κάρτας Αλληλεγγύης - Τι ισχύει για το επίδομα ενοικίου

Το αργότερο την ερχόμενη Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου, αναμένεται να έχει καταβάλλει το υπουργείο Εργασίας, τη 16η δόση της επιδότησης σίτισης, μέσω πίστωσης της Κάρτας Αλληλεγγύης.

Αφορά στη μηνιαία οικονομική ενίσχυση που χορηγείται μέσω της συγκεκριμένης κάρτας και την οποία λαμβάνουν περίπυ 120.000 δικαιούχοι, που συμμετέχουν στο πρόγραμμα για την Αντιμετώπιση της Ανθρωπιστικής Κρίσης.

Το ποσό της επιδότησης, αρχίζει από τα 70 και φτάνει έως τα 220 ευρώ το μήνα, ανάλογα με το εισόδημα που δηλώνουν οι δικαιούχοι.

Αμέσως μετά αναμένεται να γίνει και η καταβολή της επιδότησης ενοικίου, αν και δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί η σχετική ημερομηνία. Για την επιδότηση ενοικίου, οι αρμόδιες υπηρεσίες Πρόνοιας του υπουργείου Εργασίας ελέγχουν όλους τους επιδοματούχους, οι οποίοι διαβιούν στους 30 δήμους, που έχει ξεκινήσει η πιλοτική εφαρμογή του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ).

Στόχος είναι με τη συγκεκριμένη καταβολή να ολοκληρωθεί η διαδικασία χορήγησης του συγκεκριμένου επιδόματος, μόνο γι’ αυτή τη συγκεκριμένη κατηγορία δικαιούχων, οι οποίοι θα πρέπει να λαμβάνουν στο εξής τη μηνιαία ενίσχυση που τους αναλογεί, μέσω του ΚΕΑ.

Σχετικές ειδήσεις