ΕΛΛΑΔΑ

Οργή λαού στα Ειρηνοδικεία της χώρας - Στο «σφυρί» περιουσίες για 900 ευρώ (video)

Οργή λαού στα Ειρηνοδικεία της χώρας - Στο «σφυρί» περιουσίες για 900 ευρώ (video)

Εικόνες... Ισπανίας ζει η Ελλάδα με τους πλειστηριασμούς να συνεχίζουν να γίνονται σε όλη την χώρα παρά τους καθησυχαστικούς τόνους της κυβέρνησης - Βγαίνουν στο «σφυρί» περιουσίες ακόμα και για μικρά χρέη - Ένταση χθες σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα.

Όλο και περισσότερες περιουσίες πλειστηριάζονται τις τελευταίες ημέρες για χρέη προς το Δημόσιο. Ενδεικτική ήταν η χθεσινή ένταση σε Θεσσαλονίκη και Αχαΐα μεταξύ συμβολαιογράφων ακτιβιστών κατά των πλειστηριασμών και πολιτών.

Χθες μόνο αποσοβήθηκαν πλειστηριασμοί για χρέη κάτω των 10.000 ευρώ και κανένας δεν γνωρίζει τι πρόκειται να συμβεί τις επόμενες εβδομάδες.

Χαρακτηριστική είναι η κατάσταση που επικράτησε στο Ειρηνοδικείο της Θεσσαλονίκης, κατά τη διάρκεια πλειστηριασμού χωραφιού στον Χορτιάτη όπου παρολίγον να χαθεί ένα χωράφι για μια πολύ μικρή οφειλή 9.000 ευρώ.

Ένταση επικράτησε το απόγευμα της Τετάρτης (20/10) και έξω από το Ειρηνοδικείο Πατρών, όταν δύο συμβολαιογράφοι προσπάθησαν να «σπάσουν» την αποχή από τη διενέργεια πλειστηριασμών, που είχε αποφασιστεί για σήμερα από τη Συντονιστική Επιτροπή Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος.

Όπως αναφέρει το tempo24.gr, έξω από το δικαστικό Μέγαρο Πάτρας είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς διαδηλωτές, συλλογικότητες, φορείς και αναρχικοί, που εμπόδιζαν την είσοδο.

Οι δύο συμβολαιογράφοι αποχώρησαν έπειτα από λίγη ώρα και αφού αποφασίστηκε η αναβολή των περιπτώσεων.

Σχετικές ειδήσεις