ΕΛΛΑΔΑ

Ο δικαστής που είχε καταδικάσει σε ισόβια τον Καλαμπόκα για Πρόεδρος του ΕΣΡ

Ο δικαστής που είχε καταδικάσει σε ισόβια τον Καλαμπόκα για Πρόεδρος του ΕΣΡ

Μπορεί οι περισσότεροι να έχουν ακούσει το όνομα του Αθανάσιου Κουτρομάνου που πρότεινε η Νέα Δημοκρατία για την Προεδρία του ΕΣΡ, όμως λίγοι ξέρουν ποιος είναι ο πρώην Πρόεδρος του Αρείου Πάγου - Τι ανέφερε σεσχόλιο του ο γιός του Νίκου Τεμπονέρα.

Ο Αθανάσιος Κουτρομάνος ήταν ο δικαστής που εφάρμοσε την δικαιοσύνη και καταδίκασε σε ισόβια τον δολοφόνο του Νίκου Τεμπονέρα, Γιάννη Καλαμπόκα.

Όταν έγινε γνωστό το όνομα του πρώην Προέδρου του Αρείου Πάγου ως επιλογή της Νέας Δημοκρατίας για το νέο ΕΣΡ, ο γιος του Νίκου Τεμπονέρα, Διονύσης σχολίασε αυτή την επιλογή στην προσωπική του σελίδα στο Facebook λέγοντας:

«Είναι ο δικαστής που απέδωσε δικαιοσύνη στην υπόθεση της δολοφονίας του καθηγητή Ν.Τεμπονέρα στην Πάτρα, παρά τις απειλές και τους τραμπουκισμούς των μελών της ΟΝΝΕΔ, των στελεχών της ΝΔ που συμμετείχαν στην δίκη άμεσα ή έμμεσα και άλλων παρακρατικών μηχανισμών της εποχής . Είναι εκείνος που με μια απόφαση κόσμημα για τους νομικούς κύκλους της εποχής καταδίκασε σε ΙΣΟΒΙΑ τον δολοφόνο του αγωνιστή Νίκου Τεμπονέρα στο δικαστήριο, γιατί στη συνείδηση του κόσμου καταδικάστηκε και θα καταδικάζεται όσο ο φασισμός και οι δυνάμεις της αντίδρασης επιχειρούν να βγουν από τα λαγούμια της ιστορίας».

Μάλιστα ο ίδιος στη συνέχεια υποστήριξε πως ίσως η αξιωματική αντιπολίτευση δεν γνωρίζει πολύ καλά ποιος είναι ο δικαστής που πρότεινε λέγοντας πως, «H σχέση του Μητσοτάκη με όσα υπερασπίστηκε ο Κουτρομάνος στην πορεία και την διαδρομή του τα τελευταία 30 χρόνια στις δικαστικές αίθουσες, είναι η εξής: ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ».

Διαβάστε ολόκληρη την ανάρτηση

Σχετικές ειδήσεις