ΕΛΛΑΔΑ

Επίσκεψη Ομπάμα Live: «Φρούριο» το αεροδρόμιο λίγο πριν την άφιξη (Φωτορεπορτάζ)

Επίσκεψη Ομπάμα Live: «Φρούριο» το αεροδρόμιο λίγο πριν την άφιξη (Φωτορεπορτάζ)

Επίσκεψη Ομπάμα Ειδήσεις: Δρακόντεια είναι τα μέτρα ασφαλείας για την άφιξη του Προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα στην Αθήνα, με το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος όπου θα προσγειωθεί το Air Force One να θυμίζει πραγματικό «φρούριο».

Ρεπορτάζ Νικόλ Παπάζογλου

Στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος είναι όλα έτοιμα για την υποδοχή του Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος αναμένεται να καταφθάσει στις 10:40, ενώ δεκάδες Αμερικανοί πράκτορες «χτενίζουν» την περιοχή με την βοήθεια της Ελληνικής Αστυνομίας και των ειδικών δυνάμεων.

aerodromio ara

Ενδεικτικό των μέτρων ασφαλείας που υπάρχουν είναι πως ακόμα και αστυνομικοί περνάνε από διπλό και τριπλό έλεγχο, για να εισέλθουν στις κλειστές ζώνες του αεροδρομίου, ενώ έχουν καταφτάσει και τα θωρακισμένα βανάκια της συνοδείας του Αμερικανού Προέδρου.

Παράλληλα, εικόνα από την άφιξη του Μπαράκ Ομπάμα στην Αθήνα θα δείξει μόνο η κρατική τηλεόραση, καθώς απαγορεύεται στους δημοσιογράφων άλλων μέσω που βρίσκονται στο αεροδρόμιο να τραβήξουν εικόνα όπως βίντεο ή φωτογραφίες.

aerodromio ara 2

Όλοι οι δημοσιογράφοι έχουν τοποθετηθεί στην θύρα «9» του αεροδρομίου Ελευθέριος Βενιζέλος, από όπου απαγορεύεται να εξέλθουν, ενώ τους επιτρέπεται να τραβήξουν βίντεο ή φωτογραφίες μόνο πίσω από τα τζάμια που βλέπουν τον αεροδιάδρομο.

Ο χώρος όπου βρίσκονται μαζεμένοι όλοι οι δημοσιογράφοι

dimosiografoi ara 3

Μάλιστα λίγο πριν ο Πρόεδρος Ομπάμα πατήσει το πόδι του στο ελληνικό έδαφος θα ενεργοποιηθείς ένας μηχανισμός ασφαλείας - «ομπρέλα» ο οποίος θα μπλοκάρει συνολικά την επικοινωνία από το αεροδρόμιο με τον έξω κόσμο. Συγκεκριμένα θα μπλοκαριστεί η επικοινωνία από κινητά ώστε να μην υπάρχει δυνατότητα μετάδοσης εικόνας από κανέναν δημοσιογράφο παρά μόνο από την ΕΡΤ.

Δείτε τις φωτογραφίες στη Gallery του Newsbomb.gr

Δείτε εδώ όλες τις ειδήσεις για την επίσκεψη του Μπαράκ Ομπάμα στην Αθήνα

Σχετικές ειδήσεις