ΕΛΛΑΔΑ

Θάνος Πλεύρης: Για δεύτερο εικοσιτετράωρο διασωληνωμένος με σηψαιμία στην Εντατική

Θάνος Πλεύρης: Για δεύτερο εικοσιτετράωρο διασωληνωμένος με σηψαιμία στην Εντατική

«Μάχη» για τη ζωή του συνεχίζει να δίνει οΘάνος Πλεύρηςστη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας ιδιωτικής κλινικής, όπου διακομίσθηκε την Κυριακή (13/12) με σηψαιμία.

Ο 39χρονος δικηγόρος και πρώην βουλευτής του ΛΑΟΣ και της Νέας Δημοκρατίας, νοσηλεύεται με μηχανική υποστήριξη στη ΜΕΘ, με τους γιατρούς να είναι μεν επιφυλακτικοί αλλά τα μηνύματα που έρχονται από την κλινική να είναι θετικά.

Υπενθυμίζεται ότι ο Θάνος Πλεύρης εισήχθη προχθές με εικόνα σήψης, όπως ανακοίνωσε η ιδιωτική κλινική.

Το ιατρικό ανακοινωθέν για την κατάσταση της υγείας του:

Ο κ. Αθανάσιος Πλεύρης εισήχθη χθες, Κυριακή 13/11/16, στις 10.00 π.μ., στο ΙΑΤΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΩΝ, με εικόνα σήψης.

Είχαν προηγηθεί αγγειοχειρουργικές επεμβάσεις σε άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα.

Λόγω της κρισιμότητας της κατάστασής του, εισήχθη άμεσα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, όπου και παραμένει νοσηλευόμενος, διασωληνωμένος σε μηχανική υποστήριξη.

Από τη θεραπευτική ομάδα του ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΘΗΝΩΝ διενεργήθηκαν και διενεργούνται όλες οι ενδεδειγμένες θεραπευτικές πράξεις, συντηρητικές και επεμβατικές.

Η κατάσταση του ασθενούς εκτιμάται ως ιδιαίτερα κρίσιμη.

Η σήψη είναι μια κατάσταση κατά την οποία το σώμα καταπολεμάει κάποια σοβαρή λοίμωξη που έχει εξαπλωθεί μέσω της κυκλοφορίας του αίματος.

Εάν ένας ασθενής έχει σηψαιμία τότε πιθανότατα αυτό συνοδεύεται από χαμηλή πίεση του αίματος, που οδηγεί σε κακή κυκλοφορία και έλλειψη αιμάτωσης ζωτικών ιστών και οργάνων. Αυτή η κατάσταση αναφέρεται και ως «σηπτικό σοκ» και μπορεί να εκδηλωθεί είτε ως αποτέλεσμα του ίδιου του αμυντικού συστήματος του σώματος, είτε από τοξικές ουσίες, που παράγονται από κάποιον μολυσματικό παράγοντα, όπως βακτήρια, ιούς, ή μύκητες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Θάνος Πλεύρης είχε υποβληθεί σε απλή αγγειοχειρουργική επέμβαση στο πόδι πριν από λίγες ημέρες, σε νοσοκομείο των Αθηνών.


Σχετικές ειδήσεις