ΕΛΛΑΔΑ

Ομπάμα στην Αθήνα Live: Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ επισκέπτεται την Ακρόπολη - Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας

Ομπάμα στην Αθήνα Live: Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ επισκέπτεται την Ακρόπολη - Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας

Ειδήσεις για επίσκεψη Ομπάμα: Δρακόντεια είναι και σήμερα, Τετάρτη (16/11), τα μέτρα ασφαλείας στο κέντρο της Αθήνας και ιδιαίτερα στους δρόμους γύρω από την Ακρόπολη, όπου ο Αμερικανός Πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης όπου θα κάνει μια σύντομη δήλωση με φόντο τον Παρθενώνα.

Ρεπορτάζ: Λευτέρης Σουχάιμπ

Έντονη είναι η παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων στη Διονυσίου Αεροπαγίτου, τον πεζόδρομο μπροστά από την είσοδο του αρχαιολογικού χώρου, με δεκάδες αστυνομικούς και αστυνομικά σκυλιά, ενώ πολλοί πράκτορες της Secret Service φορώντας πολιτικά «χτενίζουν» την περιοχή.

Να σημειωθεί πως στην περιοχή έχουν αποκλειστεί και οι γύρω δρόμοι για όλα τα οχήματα, κάτι που κάνει την περιοχή απροσπέλαστη.

Μάλιστα τα μέτρα ασφαλείας είναι τα ίδια που ίσχυαν και στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, καθώς απαγορεύεται η είσοδος σε δημοσιογράφους.

Υπενθυμίζεται ότι, ο Μπαράκ Ομπάμα, στις 12:30 αναμένεται να μιλήσει στο «Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος», στο Δέλτα Φαλήρου.

Στην ομιλία του θα υπογραμμίσει τη σημασία της δημοκρατικής διακυβέρνησης και θα θίξει τις προκλήσεις της παγκοσμιοποίησης, τα οφέλη που έχει φέρει, αλλά και τις ανισότητες που έχει προκαλέσει και πρέπει να διορθωθούν.

Πλήθος πολιτικών προσώπων και υψηλών προσκεκλημένων από τον επιχειρηματικό και βιομηχανικό κόσμο πρόκειται να παρευρεθούν στο Ίδρυμα για την ομιλία αφού περάσουν από αυστηρό έλεγχο, καθώς τα μέτρα ασφαλείας θα είναι δρακόντεια και εκεί.

Δείτε τις φωτογραφίες στη Gallery του Newsbomb.gr

Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μεταφοράς

Με υπομονή πρέπει να «οπλιστούν» και σήμερα, Τετάρτη (16/11/2016) επιβατικό κοινό και οδηγοί, καθώς θα αντιμετωπίσουν προβλήματα στις μετακινήσεις τους, λόγω των αυστηρών μέτρων που έχουν ληφθεί από την ΕΛ.ΑΣ. στο πλαίσιο της επίσκεψης στην Αθήνα του απερχόμενου προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα.

Στις 09:30 το πρωί της Τετάρτης έκλεισε ο σταθμός του Μετρό στην Ακρόπολη και θα δεν θα εξυπηρετεί το επιβατικό κοινό μέχρι να ολοκληρωθεί η επίσκεψη του Μπαράκ Ομπάμα στον Ιερό Βράχο. Οι συρμοί θα διέρχονται από το σταθμό χωρίς όμως να πραγματοποιούν στάσεις.

Να σημειωθεί ότι κλειστοί για όλη τη διάρκεια του ωραρίου τους θα παραμείνουν την Τετάρτη οι αρχαιολογικοί χώροι της Ακρόπολης και των Κλιτύων (Βόρειας και Νότιας - Διονυσιακού Θεάτρου).

Επίσης, δεν θα πραγματοποιούνται δρομολόγια από και προς το αεροδρόμιο από τις 14:00 έως τις 16:00, ενώ ακινητοποιημένοι θα είναι και οι συρμοί του Τραμ από τις 10:00 έως τις 16:00.

Τέλος, λόγω στάσης εργασίας εργαζομένων στον Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο, δεν θα πραγματοποιούνται δρομολόγια στη Γραμμή 1 από τις 21:00 έως τη λήξη της κυκλοφορίας.

Το AirForce One αναμένεται να απογειωθεί από το Ελ. Βενιζέλος στις 15:30 για Βερολίνο.

Υπενθυμίζεται ότι η αστυνομική απαγόρευση διαδηλώσεων ισχύει και σήμερα Τετάρτη ως εξής:

• Από 06:00 ώρα της Τετάρτης 16 Νοεμβρίου μέχρι και ώρα 16:00 της ίδιας ημέρας, στην περιοχή του κέντρου της Αθήνας που περικλείεται από τις οδούς-λεωφόρους: Ιπποκράτους (από τη συμβολή της με τη Λ. Αλεξάνδρας)-συνέχεια Νικολάου Γκύζη-δεξιά Εμμανουήλ Ροΐδη-συνέχεια Κεδρηνού-αριστερά Πανόρμου-αριστερά Κηφισίας-δεξιά Κατεχάκη-συνέχεια Παναγιώτη Κανελλόπουλου-δεξιά Κοκκινοπούλου-συνέχεια Γκανογιάννη-συνέχεια Γεωργίου Παπανδρέου-συνέχεια Ούλωφ Πάλμε-συνέχεια Υμηττού-συνέχεια Ηλία Ηλιού-δεξιά Αμβροσίου Φραντζή-αριστερά Καλλιρρόης-συνέχεια Π. Τσαλδάρη-δεξιά Πειραιώς-δεξιά Ερμού-αριστερά Αγίων Ασωμάτων-δεξιά Ερμού-αριστερά Αιόλου-δεξιά Κολοκοτρώνη-συνέχεια Αμερικής-συνέχεια Λυκαβηττού-αριστερά Σόλωνος-δεξιά Ιπποκράτους (μέχρι τη συμβολή με τη Λ. Αλεξάνδρας), καθώς και στη Λ. Αθηνάς (Βουλιαγμένη), στη Λ. Καραμανλή (Βουλιαγμένη), στη Λ. Απόλλωνος (Π. Φάληρο), στη Λ. Ποσειδώνος (από Γλυφάδα έως Π. Φάληρο), στη Λ. Συγγρού, στη Λ. Λεωφόρο Βάρης-Κορωπίου, στη Λ. Κορωπίου-Αεροδρομίου, στο τμήμα της Αττικής Οδού από τη Λ. Κορωπίου-Αεροδρομίου έως το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος» και σε βάθος ακτίνας 100 μέτρων, και στις δύο πλευρές των δρόμων αυτών, καθώς και σε γέφυρες, ανισόπεδους κόμβους και διαβάσεις κατά μήκος τους, όπως και στην ευρύτερη περιοχή τοπικής αρμοδιότητας της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών.

• Aπό 06:00 ώρα της Τετάρτης 16 Νοεμβρίου μέχρι και ώρα 16:00 της ίδιας ημέρας, στην περιοχή που περικλείεται από τις οδούς-λεωφόρους: Λ. Συγγρού (από τη συμβολή με την οδό Αχιλλέως)-δεξιά Λ. Ποσειδώνος-δεξιά Επαμεινώνδα-συνέχεια Λάμπρου Κατσώνη-δεξιά Αχιλλέως (μέχρι τη συμβολή με τη Λ. Συγγρού).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΟΜΠΑΜΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Σχετικές ειδήσεις