ΕΛΛΑΔΑ

Χίος: Επίθεση με μολότοφ στον καταυλισμό της Σούδας - Δύο αλληλέγγυοι τραυματίες (vid)

Χίος: Επίθεση με μολότοφ στον καταυλισμό της Σούδας - Δύο αλληλέγγυοι τραυματίες (vid)

Νέος κύκλος έντασης σημειώθηκε στον καταυλισμό των προσφύγων στη Σούδα της Χίου. Άγνωστοι επιτέθηκαν στο σημείο, πετώντας από τα τείχη του κάστρου βόμβες μολότοφ.

Το περιστατικό συνέβη περίπου στις 21:00 το βράδυ της Πέμπτης (17/11), με αποτέλεσμα να προκληθούν ζημιές σε δύο σκηνές.

Η φωτιά έσβησε με την άμεση επέμβαση των ίδιων των προσφύγων και μεταναστών, ενώ στον χώρο βρίσκονται δυνάμεις των ΜΑΤ για να αποτρέψουν νέα επεισόδια.

Όμως, περίπου στις 22:00 το βράδυ, νέες μολότοφ φαίνεται ότι έπεσαν στον καταυλισμό, ενώ στη περιοχή έσπευσε η Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι συνολικά έπαθαν ζημιές τρεις σκηνές. Επίσης, περί τους 150 πρόσφυγες και μετανάστες βγήκαν από τον καταυλισμό με τις κουβέρτες τους και κατευθύνθηκαν στον χώρο της ιχθυόσκαλας για μεγαλύτερη ασφάλεια, αφού εκεί στρατοπεδεύουν οι δυνάμεις των ΜΑΤ.

Στις 23:00 το βράδυ, ένας άνδρας και μία γυναίκα, που κατά πληροφορίες είναι αλληλέγγυοι, δέχθηκαν επίθεση από αγνώστους που βρίσκονται στην περιοχή του καταυλισμού της Σούδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η επίθεση και ο ξυλοδαρμός τους έγινε κυριολεκτικά κάτω από την μύτη της αστυνομίας, αφού λόγω των επεισοδίων την Τετάρτη και την Πέμπτη, οι δυνάμεις των ΜΑΤ και άλλοι αστυνομικοί υποτίθεται ότι είναι σε διαρκή επιφυλακή στην περιοχή.

Αυτό, ωστόσο, φαίνεται ότι δεν στάθηκε ικανό να σταματήσει την επίθεση κατά των δύο ατόμων.

Οι δύο τραυματίες μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Χίου.

Mε πληροφορίες από το astraparis.gr

Σχετικές ειδήσεις