ΕΛΛΑΔΑ

Σε κλοιό κακοκαιρίας η χώρα - Έρχονται χιόνια τις επόμενες ώρες - Ένας νεκρός στη Ζάκυνθο

Σε κλοιό κακοκαιρίας η χώρα - Έρχονται χιόνια τις επόμενες ώρες - Ένας νεκρός στη Ζάκυνθο

Ειδήσεις|Κακοκαιρία: Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και πολλές περιοχές υπέστησαν μεγάλες καταστροφές από το πρώτο «χτύπημα» της κακοκαιρίας στη χώρα. Από αύριο Τρίτη (29/11), το δεύτερο «κύμα» φέρνει μαζί του πολικό ψύχος και χιονοπτώσεις.

Η Ζάκυνθος μετράει της πληγές της, σήμερα Δευτέρα, λίγες ώρες μετά τις σφοδρότατες βροχές που έπληξαν το νησί και προκάλεσαν το θάνατο ενός νέου ανθρώπου.

Το νησί θρηνεί τον άδικο χαμό του 33χρονου Γιώργου Ζουπάνου, ο οποίος παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά στο Βανάτο.

zakinthos

Ο άτυχος άνδρας, ο οποίος αγνοούνταν από τις 23:00 το βράδυ του Σαββάτου (26/11/) εντοπίστηκε νεκρός χθες το απόγευμα από κλιμάκιο της 6ης ΕΜΑΚ, τρία χιλιόμετρα μακριά από το αυτοκίνητό του, το οποίο είχε βρεθεί σε βαθύ πλημμυρισμένο χαντάκι στην περιοχή του Βανάτου.

zakinthos8 copy

Κι ενώ με το πρώτο φως της ημέρας συνεργεία του δήμου Ζακύνθου και της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου άρχισαν σήμερα να καταγράφουν προσεκτικά τις ζημιές που άφησε πίσω της η χθεσινή νεροποντή που έπληξε το νησί, μια δυνατή μπόρα δημιούργησε νέα προβλήματα κυρίως στο οδικό δίκτυο.

zakinthos9

Αναλυτικότερα, στην περιοχή του Κρυονερίου, υπήρξε κατολίσθηση και πτώση βράχων που έκλεισαν το δρόμο ενώ ακόμα κατολίσθηση υπήρξε και στην περιοχή του Δημοτικού σταδίου Ζακύνθου όπου πέτρες και χώματα έφυγαν από λόφο της περιοχής και κατέληξαν στο δρόμο.

Επίσης, «φούσκωσε» και πάλι χείμαρρος και διεκόπη η κυκλοφορία στην γέφυρα «Ξιφίτα» στο δρόμο των Αμπελοκήπων. Στο σημείο από χθες το βράδυ βρίσκεται η τροχαία αλλά και συνεργεία της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου, που προσπαθούσαν να καθαρίσουν τον χείμαρρο.

zakinthos5

Επιχείρηση απεγκλωβισμού

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε σήμερα, επιχείρηση απεγκλωβισμού ζευγαριού στο Καλαμάκι της Ζακύνθου και συγκεκριμένα στην περιοχή του ΚΤΕΟ.

Αμέσως μετά την κλήση που δέχθηκαν, στην περιοχή έσπευσαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής αλλά και της 6ης ΕΜΑΚ που βρίσκεται στο νησί από χθες ενώ στο σημείο ήταν ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων της Πυροσβεστικής, Ευθύμιος Γεωργακόπουλος ο οποίος με την εμπειρία του συντόνισε την επιχείρηση. Ενώ στην «πρώτη γραμμή» βρέθηκε τόσο ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιασάτος, όσο και αντιπεριφερειάρχης Λευτέρης Νιοτόπουλος.

Η επιχείρηση στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, με τους έμπειρους άνδρες της ΕΜΑΚ να επιστρατεύουν μια πολυεστερική βάρκα και εν συνεχεία να απεγκλωβίζουν τη γυναίκα που βρέθηκε εγκλωβισμένη στο σπίτι της. Αξίζει να αναφερθεί ότι ο άνδρας δεν θέλησε να εγκαταλείψει την εστία του, γι' αυτό και η Πυροσβεστική παραμένει σε επιφυλακή.

zakynthos8

Εν τω μεταξύ, κλειστά παρέμειναν σήμερα τα σχολεία της Ζακύνθου με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Λευτέρη Νιοτόπουλου λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων.

zakinthos4
zakinthos3

Προβλήματα και στην Αττική

Τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας, μία νέα, ισχυρή νεροποντή έπληξε το λεκανοπέδιο της Αττικής, δημιουργώντας νέα προβλήματα.

Το χθεσινό «πέρασμα» της κακοκαιρίας από το νομό προκάλεσε -ακόμα και δεκάωρες- διακοπές ρεύματος, πλημμύρες σε υπόγεια και δημιούργησε δρόμους που έμοιαζαν περισσότερα με ποτάμια, με αποτέλεσμα να ακινητοποιηθούν δεκάδες οχήματα.

Η Πυροσβεστική δέχθηκε περισσότερες από 400 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων από οικίες και οχτώ για απεγκλωβισμούς ατόμων, ενώ μέχρι αργά το βράδυ της Κυριακής 45 Πυροσβέστες με 20 οχήματα συνέχιζαν να επιχειρούν σε διάφορες περιοχές της Αττικής (Κυψέλη, Πατήσια, Ψυχικό, Παιανία, Δυτικά προάστια).

Από τη νεροποντή δεν... γλίτωσε και το μετρό, με το σταθμό του Μεγάρου Μουσικής να παραμένει από χθες Κυριακή, κλειστός καθώς υπέστη ζημιές.

Απελπιστική η κατάσταση στη Χίο

Ισχυρή καταιγίδα που έπληξε το νησί τα ξημερώματα της Δευτέρας, άφησε πίσω της πλημμυρισμένες σκηνές και ανθρώπους μέσα στις λάσπες.

Όπως αναφέρει το politischios.gr, σκηνές πλημμυρισμένες, ενώ άνθρωποι μέσα στις λάσπες με βρεγμένα ρούχα και αντικείμενα συνθέτουν τη σημερινή εικόνα ενός καταυλισμού που έπρεπε να έχει κλείσει εδώ και αρκετό καιρό.

Διαβάστε εδώ όλες τις εξελίξεις σχετικά με την κακοκαιρία

Δείτε εδώ όλες τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τον καιρό

Πού θα χιονίσει τις επόμενες ώρες - Πρόγνωση από τον Τάσο Αρνιακό

Όλες οι προγνώσεις, συμφωνούν ότι από σήμερα θα πλήξει την Ελλάδα ένα δεύτερο κύμα κακοκαιρίας, το οποίο θα έχει σαν κύρια χαρακτηριστικά του, το δριμύ ψύχος και τις χιονοπτώσεις ακόμα και στην Αττική.

Το θερμόμετρο θα... κατηφορίσει απότομα και πολύ, με θερμοκρασίες να πέφτουν σε πολλές περιοχές κάτω από το μηδέν με τα χιόνια να πέφτουν από σήμερα το μεσημέρι, πρώτα στη Θράκη και στη συνέχεια στη Μακεδονία.

Δείτε ΕΔΩ την πρόβλεψη του καιρού

Σύμφωνα μάλιστα με τα όσα δήλωσε στο Newsbomb.gr ο μετεωρολόγος Τάσος Αρνιακός, χιόνια θα πέσουν και στα βόρεια προάστια της Αττικής, ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν και στη Θεσσαλονίκη.

Διαβάστε ΕΔΩ όλη την πρόγνωση του Τάσου Αρνιακού




Σχετικές ειδήσεις