ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία: «Πνίγηκε» η Μυτιλήνη - Κραυγή αγωνίας από τους κατοίκους (video)

Κακοκαιρία: «Πνίγηκε» η Μυτιλήνη - Κραυγή αγωνίας από τους κατοίκους (video)

Καιρός:Τεράστια ήταν τα προβλήματα που δημιούργησε η χθεσινή βροχόπτωση που έπληξε την Μυτιλήνη – Σε ορμητικούς χείμαρρους μετατράπηκαν οι δρόμοι του νησιού - Πλημμύρισαν σπίτια και καταστήματα - Η πυροσβεστική πραγματοποίησε οκτώ απεγκλωβισμούς .

Περισσότερα από 200 χιλιοστά βροχής έπεσαν σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Καλλονής Ταξιάρχη Βέρρο μέχρι τις 23:00 το βράδυ της Δευτέρας (28/11) στο λεκανοπέδιο Καλλονής στην κεντρική Μυτιλήνη.

Λόγω της κακοκαιρίας, η πυροσβεστική πραγματοποίησε οκτώ απεγκλωβισμούς από σπίτια και τρεις από Ι.Χ. αυτοκίνητα, ενώ έλαβε 33 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο LesvosPost, τα περισσότερα προβλήματα εντοπίζονται στην Καλλονή, όπου πλημμύρισαν σπίτια και καταστήματα, ενώ αυτοκίνητα παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά του ποταμού Αχέρωνα, ο οποίος υπερχείλισε νωρίς το βράδυ.

Αποτέλεσμα των ακραίων καιρικών φαινομένων ήταν να φουσκώσουν τα ποτάμια που διαπερνούν την κωμόπολη και να την κατακλείσουν.

Όπως είπε στο σταθμό Αιγαίου της ΕΡΤ ο κ. Βέρρος έχουν πλημυρίσει σπίτια και καταστήματα. Μικρής έκτασης κατολίσθηση υπήρξε και στην περιοχή των Παρακοίλων.

Μέσα από την προσωπική του σελίδα στο Facebook ο Αντιδήμαρχος Καλλονής Ταξιάρχης Βέρρος αναφέρει:
«110 χιλ βροχής -μέχρι τωρα. Μεσα σε λίγες ώρες ειναι πολλά.Υπήρξαν κάποια προβλήματα με 2-3 φρεάτια τα οποία θα ελέγξουμε αυριο. Προβληματα στις εκβολές ποταμών και κάποιες κατολισθήσεις προς τα Παρακοιλα αντιμετωπίστηκαν άμεσα. Οι κακοτεχνίες στο δίκτυο του Βιολογικού παράγουν άμεσα αποτελέσματα. Οταν τα ομβρια διοχετεύονται στο δίκτυο του βιολογικού το αποτέλεσμα είναι να μην δουλεύει τίποτα και να χορεύουν τα καπάκια των φρεατίων. Οι αυξομειώσεις στην τάση του ρεύματος ειναι επίσης η αιτια της διακοπής της υδροδότησης που υπάρχει τωρα και προσπαθούμε να αποκαταστήσουμε.Τα σχολεία αύριο κλειστά».

Σήμερα, Τρίτη (29/11) τα σχολεία στην περιοχή της Καλλονής θα παραμείνουν κλειστά.

Προβλήματα υπήρξαν και στην Αγία Παρασκευή στην κεντρική Λέσβο όπου πέντε σπίτια πλημμύρισαν από τον όγκο του νερού που μετέτρεψε σε ποτάμι τον κεντρικό δρόμο του χωριού.

Διαβάστε ΕΔΩ τις οδηγίες προστασίας από τα ακραία φαινόμενα

Σοβαρά προβλήματα υπάρχουν και στο Πλωμάρι, από χειμάρρους που φούσκωσαν προς τον Άγιο Ισίδωρο και την Αγία Βαρβάρα, πλημμύρισε ένα σπίτι και ένα ξενοδοχείο, ενώ χρειάστηκε η παρέμβαση της πυροσβεστικής για να απομακρυνθεί ένα αυτοκίνητο που ήταν σταθμευμένο μέσα στο Σεδούντα ποταμό. «Προς το παρόν αυτά είναι τα προβλήματα που έχουν επισημανθεί είπε στο σταθμό Αιγαίου της ΕΡΤ ο αντιδήμαρχος Πλωμαρίου Μανόλης Αρμενάκας τονίζοντας ότι όταν ξημερώσει θα δούμε τι θα βρούμε αφού περιμένουμε κι άλλη καταιγίδα μέσα στη νύχτα».

Σε όλη την κεντρική και νότια Λέσβο επιχειρούν η Πυροσβεστική Υπηρεσία καθώς και μηχανήματα του δήμου και της περιφέρειας, ενώ συνίσταται στους οδηγούν να μην μετακινούνται άσκοπα.

Τέλος ισχυρή χαλαζόπτωση σημειώθηκε στις 22:00 και ξανά στις 23:00 το βράδυ της Δευτέρας μέσα στην πόλη της Μυτιλήνης χωρίς ωστόσο να καταγραφούν ζημιές.

Διαβάστε ΕΔΩ όλη την πρόγνωση του Τάσου Αρνιακού

Διαβάστε εδώ όλες τις εξελίξεις σχετικά με την κακοκαιρία

Δείτε εδώ όλες τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τον καιρό

Σχετικές ειδήσεις