ΕΛΛΑΔΑ

Δίκη Γιακουμάκη: Ένοχος ο πρώην διευθυντής της Γαλακτοκομικής Σχολής

Δίκη Γιακουμάκη: Ένοχος ο πρώην διευθυντής της Γαλακτοκομικής Σχολής

Δίκη Γιακουμάκη - Ειδήσεις: Ένοχος για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος κατ' εξακολούθηση, κρίθηκε από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων ο πρώην διευθυντής της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων, ενώ αθωώθηκαν η υπεύθυνη της εστίας και ο πρώην υπουργός Χρήστος Μαρκογιαννάκης.

ΑΘΩΩΘΗΚΑΝ Ο ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΚΙ Η ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΕΣΤΙΑΣ

Αυλαία για την πολύκροτη δίκη της υπόθεσης του Βαγγέλη Γιακουμάκη, του φοιτητή που αγνοούταν επί 1,5 μήνα και βρέθηκε νεκρός στις 15 Μαρτίου 2015 σε χωράφι δίπλα στη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων, όπου και φοιτούσε.

Το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων έκρινε ένοχο τον πρώην διευθυντή της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων και αθώους την υπεύθυνη της εστίας και τον πρώην υπουργό Χρήστος Μαρκογιαννάκη.

Η υπεύθυνη της εστίας κατηγορούνταν για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος κατ' εξακολούθηση, ενώ ο κ. Μαρκογιαννάκης για ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος. Και οι τρεις οδηγήθηκαν στη Δικαιοσύνη στο πλαίσιο της διερεύνησης της υπόθεσης βασανισμού του άτυχου φοιτητή Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Η ακροαματική διαδικασία είχε ολοκληρωθεί προ δεκαημέρου και το πρωί της Τετάρτης ανακοινώθηκε η απόφαση του Δικαστηρίου.

Σημειώνεται ότι η εισαγγελική πρόταση αφορούσε στην αθώωση και των τριών κατηγορουμένων.

Στον πρώην διευθυντή της σχολής επιβλήθηκε η ποινή της διετούς φυλάκισης με τριετή αναστολή.

Η εισαγγελική πρόταση στη δίκη Γιακουμάκη

Όπως ανάφερε η εισαγγελέας, κατά την ακροαματική διαδικασία δεν προέκυψε, δεν στοιχειοθετήθηκε, ούτε υποκειμενικά, ούτε αντικειμενικά, καμία ευθύνη των κατηγορουμένων, δεν είχαν πρόθεση για παράβαση υπηρεσιακού καθήκοντος. Επιπλέον, πρόσθεσε, πως δεν προέκυψε ότι παρέβησαν το καθήκον τους γιατί ήθελαν να ωφελήσουν κάποιους, δεν αποδείχτηκε το κίνητρο, ή κάτι συγκεκριμένο. Η εισαγγελέας, κατά την αγόρευσή της ανέλυσε αρχικά το σχολικό εκφοβισμό και τις βίαιες συμπεριφορές μαθητών σε σχολεία, για να συνεχίσει πως από την έρευνα της υπόθεσης για τις ευθύνες των καθηγητών της Γαλακτοκομικής, φαίνεται πως, έκαναν τουλάχιστον το 90% των ενδεδειγμένων. Επίσης πρόσθεσε, ότι στη Γαλακτοκομική Σχολή οι εκπαιδευτικοί είναι γεωπόνοι που βρέθηκαν εκεί ως καθηγητές και όχι ως δικαστές, ενώ είχαν να κάνουν με παιδιά και ενήλικες.

Τι δήλωσε ο Μαρκογιαννάκης

Γραπτή ανακοίνωση εξέδωσε ο κ. Μαρκογιαννάκης στην οποία υπογραμμίζεται: «Όσοι με συκοφάντησαν με λασπολόγησαν και γενικά με έβλαψαν με τη συμπεριφορά τους, σύντομα θα δώσουν λόγο στη Δικαιοσύνη για τις αθλιότητές τους, όποια ιδιότητα και αν έχουν και σε όποια θέση και αν βρίσκονται».

maRKRK

Διαβάστε ΕΔΩ το χρονικό της υπόθεσης του Βαγγέλη Γιακουμάκη

Πηγή: epiruspost, epirustv

Σχετικές ειδήσεις